Cheesecake met witte chocolade en frambozen topping.

Koolhydraatarme witte chocolade cheesecake

Speciaal voor zondag bakdag hebben we een koolhydraatarme witte chocolade cheesecake gemaakt. Deze heerlijke cheesecake is super lekker om te eten als snack of dessert met een kopje koffie of thee. De taart is makkelijk om te maken, maar je hebt wel even geduld nodig. Het is namelijk een no-bake cheesecake die een paar uur moet opstijven in de koelkast. Het is echter het wachten meer dan waard! De cheesecake heeft een romige en rijke witte chocoladesmaak en dit in combinatie met de frisse frambozen topping is onweerstaanbaar. Ik ben in ieder geval verkocht; dit is een blijvertje!

Witte chocolade cheesecake maken
Deze koolhydraatarme witte chocolade cheesecake bestaat uit drie lagen: een bodem, vulling en topping. Voor de bodem hebben we amandelmeel, boter en kruiden gebruikt. De bodem heeft iets weg van een ouderwetse bastognekoek bodem. Door het gebruik van kaneel en kruidnagel ruikt je keuken na het bakken heerlijk naar kruidkoek. De vulling is gemaakt volgens traditioneel recept. We hebben alleen witte chocolade vervangen door een suikervrije variant en extra zoetstof toegevoegd. De fruit topping maakt de cheesecake helemaal af. We hebben gekozen voor een frisse frambozen topping. Deze frisse smaak past perfect bij de romige en rijke smaak van de vulling. Kortom een geweldige cheesecake met weinig koolhydraten!

Tips:
Wij hebben deze taart gemaakt in een springvorm van 16 cm. Je kunt eventueel een springvorm van 20 cm gebruiken, maar je taart wordt dan wel iets lager. De  cheesecake kun je na het opstijven eventueel versieren met extra witte chocolade, vers fruit en amandelschaafsel. De cheesecake blijft na bereiding zeker 3 dagen goed in de koelkast. Het is ook mogelijk om de taart per puntje in te vriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme taart recepten!

Print
Cheesecake met witte chocolade en frambozen topping.

Koolhydraatarme witte chocolade cheesecake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 300
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 310
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gr amandelmeel
  • 60 gr gesmolten roomboter
  • 40 gr erythritol
  • 1 eigeel
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden

Vulling

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Meng vervolgens in een grote alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar. Bekleed een springvorm (16 cm) met bakpapier, zowel de bodem als zijkanten. Schenk het beslag in de vorm en bak de bodem ca. 20 tot 25 minuten in oven.
  2. Klop ondertussen met een elektrische mixer in een grote kom de monchou en mascarpone luchtig. Voeg tijdens het mixen de erythritol toe. Pak nu nog een kom en klop hierin 150 ml slagroom romig, totdat het in volume is verdubbeld. Schep de opgeklopte slagroom bij de monchou en mascarpone en klop dit door elkaar.
  3. Vul een steelpannetje met een laagje water. Breng het water aan de kook en plaats een hittebestendige kom op het pannetje. Doe de witte chocolade in de kom en smelt de chocolade au-bain-marie. Roer de chocolade na het smelten geleidelijk door het monchou mengsel.
  4. Verwarm ondertussen de resterende 50 ml slagroom in een klein pannetje. Voeg al roerend 15 gram gelatinepoeder door de hete slagroom. Let op dat je de slagroom niet laat koken. Voeg de slagroom met opgeloste gelatine al roerend toe aan het monchou mengsel.
  5. Schenk het monchou mengsel in de springvorm met de afgekoelde bodem en laat de cheesecake minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  6. Ga na 3 uur aan de slag met de topping. Pureer hiervoor de frambozen en voeg deze toe aan een steelpannetje. Voeg 3 el water toe en zet het vuur aan. Verwarm de frambozen boven een laag vuur en voeg als het mengsel heet is 5 gr gelatinepoeder toe. Smelt het poeder en zet het vuur uit.
  7. Haal de taart uit de koelkast en schenk de topping eroverheen. Laat de taart nogmaals 2 uurtjes opstijven en decoreer vervolgens eventueel met witte chocolade en vers fruit. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 320
  • Vetten: 30,1
  • Koolhydraten: 4,0
  • Eiwitten: 4,7
Cheesecake met witte chocolade en frambozen topping.

10 Reacties

  1. RUTTEN FREDDY

    ik vond zo heerlijk lekker dessert om zondags met goot bezoek te geven met tas koffie

    Reageer
  2. Wat was dit lekker! Je moet even geduld hebben, maar dan heb je ook wat ! Ik vond de frambozen gelei wel wat te dik… voelt dan zo gelachtig in de mond. Maar verder zeker een blijvertje!! Ik ga zeker nog meer recepten proberen!

    Reageer
  3. Zo’n lekkere taart! Al meerdere keren gebakken. Bij is alleen 20 min voor de bodem echt zat!

    Reageer
  4. heerlijk was het!! gemaakt en gegeten op 1e Paasdag!

    Reageer
  5. Echt een heerlijk taartje.

    Reageer
  6. Heerlijk dessert.
    Ik zou hem alleen iets zoeter willen hebben. Hoe kan ik dat het beste doen?

    Reageer
  7. Heerlijk dit recept!
    Kan dit ook ingevroren worden?

    Reageer
  8. Heerlijk taartje, lekker van gesmuld met 6 personen, zelf dan is het geen flink stuk.
    Maar 12 stukjes……..echt niet.

    Reageer
  9. Waar kan ik de suikervrije witte chocolade halen?

    Reageer
    • Hi Tina,

      De Balance suikervrije witte chocolade kun je kopen in onze webwinkel. Klik hiervoor op het blauwe linkje in de ingredientenlijst. Momenteel is de chocolade niet op voorraad wij verwachten volgende week een nieuwe levering.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*