Print
Witte chocolade met macadamia's

Koolhydraatarme witte chocolade met macadamia noten

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 85
  • Porties: 2 repen 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Breng in een steelpannetje een laagje water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Voeg de cacaoboter toe aan een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de boter al roerend au bain-marie. Het smelten kan even duren. 
  2. Voeg een eetlepel erythritol toe aan de gesmolten cacaoboter, roer en voeg vervolgens een nieuwe eetlepel erythritol toe. Doe dit tot alle erythritol goed is opgelost in de cacaoboter. Doe dit op dezelfde manier ook met de melkpoeder (beetje voor beetje).
  3. Voeg ten slotte een theelepel vanille extract en een snufje zout toe. Voeg het mengsel toe aan een keukenmachine of blender en laat deze op een lage stand 5 minuten draaien, totdat je een glad, stroperig mengsel overhoudt.
  4. Snijd ondertussen de macadamia noten in kleine stukjes.  Maak de mal schoon en droog deze goed af. Schenk ca. 60 gram van het chocolademengsel in de mal en strijk dit goed uit, zodat de chocolade gelijkmatig is verdeeld.
  5. Verspreid nu de helft van de gehakte macadamia noten over de mal en druk ze aan, zodat ze goed in de chocolade liggen. Schenk nu nog 20 gram van het chocolademengsel over de noten heen. Strijk goed glad en herhaal deze stap voor de tweede reep.
  6. Laat de twee repen een uurtje in de koelkast uitharden.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 4 blokjes (1/6 van de reep)
  • Calorieën: 88
  • Vetten: 8,1
  • Koolhydraten: 2
  • Eiwitten: 1,6