Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Wolkencake met fruit topping.

Koolhydraatarme wolkencake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren. Doe de eidooiers in één kom en de eiwitten in een andere.
  2. Beslag maken. Voeg aan de kom met eidooiers de gesmolten kokosolie, het vanille-extract en de griekse yoghurt toe. Klop met een garde tot een glad mengsel zonder klontjes.
  3. Zet een fijne zeef boven de kom en voeg het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout toe. Zeef het geheel en spatel het erdoorheen. Roer met een garde tot een egaal beslag. Zet opzij.
  4. Voeg het citroensap toe aan de kom met de eiwitten. Klop de eiwitten met een elektrische mixer op hoge snelheid luchtig. Zodra het eiwit schuimig begint te worden, voeg je geleidelijk de erythritol toe. Blijf doorkloppen tot er stijve pieken ontstaan (het eiwit moet glanzen en stevig blijven staan).
  5. Voeg het opgeklopte eiwit in delen toe aan het eidooierbeslag. Spatel het er voorzichtig doorheen om zoveel mogelijk luchtigheid te behouden.
  6. Oven. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 °C. Bekleed een springvorm van 18 cm (hoogte 7,5 cm) of 20 cm (hoogte 6,5 cm) volledig met bakpapier, ook de zijkanten.
  7. Waterbad. Vul een grote, diepe ovenschaal of braadslede met een flinke heet water (tegen koken aan). Plaats hierin een kleinere ovenschaal waarin de springvorm past, zodat de springvorm niet direct in contact komt met het water. Zet de gevulde springvorm in de binnenste schaal.
  8. Cake bakken. Bak de cake 60 tot 70 minuten in het midden van de oven. Controleer elke 20 minuten de oven. Wordt de bovenkant te donker? Dek de vorm dan af met aluminiumfolie. Controleer de gaarheid met een satéprikker: deze moet er schoon uitkomen.
  9. Laat de cake na het bakken 10 minuten rusten in de oven met de deur op een kier. Laat daarna buiten de oven op een rooster afkoelen en verwijder voorzichtig de rand.
  10. Bestrooi eventueel met Sukrin Icing of Steviala Frost en vers fruit of een topping naar keuze.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/8 van de cake)
  • Calorieën: 172
  • Vetten: 14,7
  • Koolhydraten: 1,1
  • Vezels: 1,8
  • Eiwitten: 8,1