Worteltaart met glazuur en geraspte wortel.

Koolhydraatarme worteltaart

Het is weer tijd voor een koolhydraatarm bakrecept! Dit keer heb ik een heerlijke koolhydraatarme worteltaart gemaakt. Deze zachte worteltaart is heerlijk om te eten als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. De taart is misschien iets minder zoet dan je bent gewend, maar dit maakt hem niet minder lekker. Door de geraspte wortel en roomkaasglazuur is de taart lekker smeuïg en niet te droog. Verder zorgen de gehakte walnoten voor een lekkere bite en heeft de taart door de kaneel een heerlijke kruidige smaak. Je kunt deze taart ook maken als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt. Een stukje worteltaart bevat namelijk slechts 4,4 gr koolhydraten!

Tips:
Je kunt de worteltaart bakken in verschillende bakvormen. Ik heb zelf een grote brownievorm gebruikt, maar het is ook mogelijk om een taartvorm of cakevorm te gebruiken. Bij het gebruiken van een cakevorm raad ik aan om de taart iets langer te bakken. De worteltaart kun je na het bakken in stukjes snijden en in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
Worteltaart met glazuur en geraspte wortel.

Koolhydraatarme worteltaart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snack
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Worteltaart:

  • 5 middelgrote eieren
  • 4050 gr Steviala Kristal of erythritol
  • 150 gr roomboter, gesmolten
  • 2 tl vanille aroma
  • 300 gr winterpeen
  • 50 gr geraspte kokos
  • 50 gr walnoten
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Roomkaasglazuur:

  • 200 gr roomkaas
  • 20 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 el Steviala Frost
  • 1 vanillestokje of 1 tl vanille aroma

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de eieren, zoetstof, gesmolten boter en vanille aroma toe aan een grote kom. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer schuimig.
  2. Rasp de winterpeen grof en snijd de walnoten in kleine stukjes. Voeg vervolgens de grof geraspte wortel, walnoten en geraspte kokos toe aan de en klop dit door het eimengsel. Voeg dan ook de kaneel, zout,  bakpoeder en het amandelmeel toe aan de kom en meng dit met een spatel goed door elkaar.
  3. Proef het beslag en voeg indien nodig meer zoetstof toe. Schenk het beslag vervolgens in een cakevorm, brownievorm of ovenschotel bekleed met een vel bakpapier. Bak de worteltaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven als je een cakevorm gebruikt en 35-40 min als je een brownievorm of ovenschotel gebruikt.
  4. Laat de worteltaart na het bakken goed afkoelen en maak ondertussen de glazuur. Klop in een kom met een elektrische mixer de zachte boter met de Steviala frost luchtig. Voeg tijdens het kloppen de roomkaas en vanille toe en klop door, totdat alles goed is gemengd.
  5. Verdeel het glazuur met een bolle kant van een lepel over de taart en garneer met walnoten en geraspte wortel. Snijd de worteltaart in 12 stukjes of plakjes. Zet de taart voor het serveren even in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/12)
  • Calorieën: 313
  • Vetten: 29,4
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 6,8

3 Reacties

  1. Erg lekker! Combinatie van kokos en kaneel erbij. En de topping….. Ik ga hem vaker maken. Ik vroeg me alleen af welke wortel je het beste hiervoor kunt gebruiken. Heb nu winterpeen gebruikt omdat ik die nog had liggen.

  2. Dana van der boom

    Tis heerlijk. Maar even een vraagje. Hoeveel caloerien en kh is een stukje als je ’t zonder de roomkaas Topping doet?

    • Quint Kames

      Hi Dana,

      Zonder roomkaas topping bevat een stukje (1/12) 260 kcal en 3,7 gr koolhydraten.

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*