Worteltaart met glazuur en geraspte wortel.

Koolhydraatarme worteltaart

Het is weer tijd voor een koolhydraatarm bakrecept! Dit keer heb ik een heerlijke koolhydraatarme worteltaart gemaakt. Deze zachte worteltaart is heerlijk om te eten als tussendoortje bij een kopje koffie of thee. De taart is misschien iets minder zoet dan je bent gewend, maar dit maakt hem niet minder lekker. Door de geraspte wortel en roomkaasglazuur is de taart lekker smeuïg en niet te droog. Verder zorgen de gehakte walnoten voor een lekkere bite en heeft de taart door de kaneel een heerlijke kruidige smaak. Je kunt deze taart ook maken als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt. Een stukje worteltaart bevat namelijk slechts 4,4 gr koolhydraten!

Tips:
Je kunt de worteltaart bakken in verschillende bakvormen. Ik heb zelf een grote brownievorm gebruikt, maar het is ook mogelijk om een taartvorm of cakevorm te gebruiken. Bij het gebruiken van een cakevorm raad ik aan om de taart iets langer te bakken. De worteltaart kun je na het bakken in stukjes snijden en in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
Worteltaart met glazuur en geraspte wortel.

Koolhydraatarme worteltaart

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snack
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Worteltaart:

  • 5 middelgrote eieren
  • 4050 gr Steviala Kristal of erythritol
  • 150 gr roomboter, gesmolten
  • 2 tl vanille aroma
  • 300 gr winterpeen
  • 50 gr geraspte kokos
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 150 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Roomkaasglazuur:

  • 200 gr roomkaas
  • 20 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 3 el Steviala Frost
  • 1 vanillestokje of 1 tl vanille aroma

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg de eieren, zoetstof, gesmolten boter en vanille aroma toe aan een grote kom. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer schuimig.
  2. Rasp de winterpeen grof en wring indien nodig het overtollige vocht uit de wortel. Voeg vervolgens de grof geraspte wortel, gehakte walnoten en geraspte kokos toe aan de en klop dit door het eimengsel. Voeg dan ook de kaneel, zout, bakpoeder en het amandelmeel toe aan de kom en meng dit met een spatel goed door elkaar.
  3. Proef het beslag en voeg indien nodig meer zoetstof toe. Schenk het beslag vervolgens in een cakevorm, brownievorm of ovenschotel bekleed met een vel bakpapier. Bak de worteltaart 45-50 minuten in de voorverwarmde oven als je een cakevorm gebruikt en 35-40 min als je een brownievorm of ovenschotel gebruikt.
  4. Laat de worteltaart na het bakken goed afkoelen en maak ondertussen de glazuur. Klop in een kom met een elektrische mixer de zachte boter met de Steviala frost luchtig. Voeg tijdens het kloppen de roomkaas en vanille toe en klop door, totdat alles goed is gemengd.
  5. Verdeel het glazuur met een bolle kant van een lepel over de taart en garneer met walnoten en geraspte wortel. Snijd de worteltaart in 12 stukjes of plakjes. Zet de taart voor het serveren even in de koelkast, zodat het glazuur kan uitharden. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/12)
  • Calorieën: 313
  • Vetten: 29,4
  • Koolhydraten: 4,4
  • Eiwitten: 6,8
Deze koolhydraatarme worteltaart met roomkaasglazuur is heerlijk om te eten bij een kopje koffie of thee. Een stukje bevat slechts 4,4 gr koolhydraten! #koolhydraatarm #worteltaart #keto #snack

22 Reacties

  1. Erg lekker! Combinatie van kokos en kaneel erbij. En de topping….. Ik ga hem vaker maken. Ik vroeg me alleen af welke wortel je het beste hiervoor kunt gebruiken. Heb nu winterpeen gebruikt omdat ik die nog had liggen.

  2. Deze wortelcake heb ik gisteren gemaakt en daarnet de glazuur erop gedaan. Ook even geproefd en vond het heel erg lekker. Vraag me af of je het in kan vriezen met die glazuur erop. Heb jij het wel eens ingevroren??

    • Hi Karin,

      Dat moet kunnen. Ik raad om de taart met de glazuur in de koelkast af te laten koeken en dan per portie in te vriezen.

      Groetjes,

      Quint

  3. Dana van der boom

    Tis heerlijk. Maar even een vraagje. Hoeveel caloerien en kh is een stukje als je ’t zonder de roomkaas Topping doet?

    • Hi Dana,

      Zonder roomkaas topping bevat een stukje (1/12) 260 kcal en 3,7 gr koolhydraten.

      Groetjes,

      Quint

  4. Wauw dit was een feestje! Samen met mijn dochter gemaakt. We waren eerst wat sceptisch maar het was smullen! Dank Quint voor het recept. Deze gaan we zéker vaker maken 🙂

    Groetjes Noemi

  5. Sinds ik deze taart heb ontdekt mijn favoriet. Eenmaal per twee weken maak ik hem en portioneer voor de vriezer! Heerlijk!

  6. Zalig recept! Al enkele keren gemaakt en telkens is het heerlijk. Bedankt!

  7. Heel lekker, gisteren gemaakt en hoed gelukt.
    Ik was alleen vergeten de kokos toe te voegen. Waarschijnlijk zou het dan nog lekkerder smaken

  8. Heerlijk! pompoen ipv van wortel gedaan, wat dat had ik nog in huis, maar smaakt super.

  9. Structuur prima alleen vind ik de smaak wat vlak. Volgende keer doe ik er koekkruiden door.

  10. Gisteren weer gemaakt. Nu koekkruiden, geraspte sinaasappelschil , wat sinaasappelsap en geraspte gember erdoor gedaan. Nu heeft de cake meer smaak.

  11. Heerlijk!! wat een heerlijke worteltaart!!

  12. Héééééééél erg lekker!!!

  13. Met heel veel zin ging ik deze taart bakken! Alleen helemaal mislukt 🙁 na de eerste 45 minuten nog veel te nat. Daarna elke keer 10 min er bij gedaan en bleef te nat. Snap er echt niks van! Heb alles precies gedaan zoals in het recept, en heb een nieuwe oven. Iemand enig idee wat ik verkeerd doe?

    • Hi Marijke,

      Wat vervelend dat de taart niet goed is gelukt. Wat voor wortel heb je gebruikt? Kant-en-klare gesneden wortel uit de koeling is vaak vochtiger dan winterpeen buiten de koeling. Wellicht dat de taart hierdoor te nat is geworden. Je kunt voor de zekerheid de geraspte wortel goed uitwringen.

      Groetjes,

      Quint

  14. Ik had inderdaad kant en klare gebruikt. En mijn zussen dachten precies hetzelfde haha. Volgende keer toch maar niet zo lui doen meer! 😉 dank je wel voor je snelle antwoord! Groetjes

  15. Wat een heerlijke taart. Deze ga ik vaker maken.

  16. Heerlijke taart, ik had een paar wortels over, die heb ik gekookt en daarna met de staafmixer puree van gemaakt, dit met vanille en koekruiden door de roomsaus gedaan, en dat gebruikt als topping, en er ook nog wat kokos op gestrooid.

  17. Danielle Dessart

    Heerlijke taart! Ik heb vanwege de calorieën de boter vervangen door een beetje zonnebloemolie en 2 lepels magere kwark, ook heb ik wat gemberpoeder en citroenrasp doorheen gedaan en een geplette rijpe banaan. De frosting heb ik gemaakt van Philadelpia light met wat vanille aroma, citroensap en -rasp. Ik kreeg een heerlijk luchtig maar toch ook smeuïg resultaat! Smullen! 👍

  18. Heerlijk recept. Heb het ook gebruikt voor pompoen taart! Wortel vervangen voor pompoen rasp, wat extra gember, kaneel,kruidnagel er bij gedaan. Voor de frosting had ik philledelfia light en klein beetje honing en de rasp van 1 sinaasappel gedaan…smullen maar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*