Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Worteltaart met glazuurtopping.

Koolhydraatarme worteltaart 2.0

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 19 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snack
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Worteltaart:

  • 5 eieren (M)
  • 6070 gr erythritol poeder
  • 140 gr roomboter, gesmolten
  • 2 tl vanille extract
  • 150 tot 200 gr winterpeen (1 grote of 2 kleine)
  • 50 gr geraspte kokos
  • 50 gr gehakte walnoten
  • 160 gr amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat, gemalen
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • extra geraspte wortel (decoratie)
  • extra gehakte walnoten (decoratie)

Roomkaasglazuur:


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht) en bekleed een springvorm van 20 of 22 cm met bakpapier.
  2. Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Knijp vervolgens het overtollige vocht goed uit de geraspte wortel. Smelt de roomboter in een pannetje en zet apart om iets af te koelen.
  3. Eidooiers mengen: Splits de eieren: doe de eidooiers in een grote kom en de eiwitten in een aparte, schone kom. Voeg aan de eidooiers de zoetstof, gesmolten boter en het vanille-extract toe. Klop dit met een elektrische mixer luchtig en schuimig.
  4. Droge ingrediënten mengen: Meng in een aparte kom het amandelmeel, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder en een snufje zout.
  5. Samenvoegen: Roer de geraspte wortel, kokosrasp en gehakte walnoten door het eidooiermengsel. Voeg daarna het droge meelmengsel toe en meng tot een egaal beslag.
  6. Eiwitten opkloppen: Klop de eiwitten met een schone mixer tot stijve pieken. Spatel vervolgens de eiwitten in drie delen voorzichtig door het beslag om de luchtigheid te behouden.
  7. Bakken: Giet het beslag in een springvorm en bak de worteltaart 40–45 minuten in het midden van de oven. Dek de taart na ongeveer 30 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de bovenkant te donker wordt. De taart is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.
  8. Afkoelen: Laat de taart na het bakken 10 minuten in de oven staan met de deur op een kier. Haal hem daarna uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
  9. Glazuur maken: Klop de boter met de erythritolpoeder minimaal 5 minuten tot een luchtige massa. Voeg vervolgens de roomkaas en vanille toe, en klop tot een glad en romig glazuur.
  10. Snijd de afgekoelde taart horizontaal doormidden, zodat je twee gelijke lagen hebt. Verdeel een deel van het glazuur over de onderste laag, leg de bovenste laag erop en bestrijk de taart met de rest van het glazuur. Garneer eventueel met extra gehakte walnoten, een snufje kaneel of wat geraspte wortel.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/12)
  • Calorieën: 286
  • Vetten: 27,8
  • Koolhydraten: 2,8
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 6