wraprolletjes met zalm en carpaccio.

Koolhydraatarme wraprolletjes

Op zoek naar een lekker hapje voor de kerstbrunch of het kerstdiner? Dan zijn deze koolhydraatarme wraprolletjes perfect! Wraprolletjes zijn makkelijk om te maken, snel klaar en erg lekker. Een gegarandeerd succes dus! Voor ons recept hebben we gekozen voor twee varianten: gerookte zalm en carpaccio. De gerookte zalm versie is een klassieker die je vaak voorbij ziet komen op feestjes of verjaardagen. De carpaccio versie hebben we speciaal bedacht voor kerst en bestaat uit een wrap gevuld met carpaccio, pesto, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola.

Koolhydraatarme wraps
Reguliere wraps of tortilla’s bevatten veel koolhydraten en passen niet in een koolhydraatarm dieet. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook koolhydraatarme alternatieven, zoals onze eigen Lowcarbchef wraps. Deze wraps zijn vezelrijk en bevatten slechts 4 gram koolhydraten per stuk. Daarnaast proef je geen verschil met reguliere wraps!

Tips
Met dit recept maak je 5 gevulde wraps en ca. 30 rolletjes. Dit is voldoende voor ca. 6 personen. Je kunt voor de zekerheid iets meer ingrediënten kopen, zodat je rolletjes kunt bijmaken indien nodig. De rolletjes zijn het lekkerst als ze even in de koelkast hebben kunnen opstijven, maar je kunt ze ook direct na het vullen serveren. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
wraprolletjes met zalm en carpaccio.

Koolhydraatarme wraprolletjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 70
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 30 rolletjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Carpacciorolletjes

  • 3 Lowcarbchef wraps, koolhydraatarm
  • 120 gr carpaccio
  • 50 gr groene pesto
  • 3 el pijnboompitten
  • 3 el parmezaanse kaas, vlokken
  • handje rucola

Zalmrolletjes

  • 2 Atkins wraps, koolhydraatarm
  • 100 gr gerookte zalm
  • 30 gr kruidenroomkaas
  • handje rucola

Bereidingswijze

  1. Carpacciorolletjes. Besmeer de Atkins wraps met groene pesto. Verdeel de dunne plakjes carpaccio over de wraps en bestrooi ten slotte met de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en rucola. Rol de wraps strak op en wikkel vervolgens in aluminiumfolie. Laat de wraps minimaal een uur in de koelkast opstijven.
  2. Zalmrolletjes. Besmeer de Atkins wraps met de kruidenroomkaas en verdeel de plakjes gerookte zalm over de twee wraps. Garneer ten slotte met een handje rucola en rol de wraps strak op. Wikkel ook de zalmrol in aluminiumfolie en laat het even opstijven in de koelkast
  3. Haal de opgerolde wraps vlak voor het serveren uit de koelkast en snijd elke wrap in 6 stukjes. Serveer de rolletjes met prikkers en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 rolletje (1/30)
  • Calorieën: 48
  • Vetten: 3,1
  • Koolhydraten: 0,8
  • Eiwitten: 3,2
wraprolletjes met zalm en carpaccio.

1 reactie

  1. Welke wraps kan je gebruiken, nu Atkins gaat stoppen met de wraps?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*