Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme yoghurtcake.

Koolhydraatarme yoghurtcake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm van 20 cm met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje en laat even afkoelen.
  2. Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, eieren, vanille-extract en de afgekoelde gesmolten roomboter. Klop dit met een garde tot een glad mengsel.
  3. Spatel vervolgens het amandelmeel, de erythritol, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.
  4. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12 van de cake)
  • Calorieën: 188
  • Vetten: 17,2
  • Koolhydraten: 1,3
  • Vezels: 1,8
  • Eiwitten: 6,4