Ingrediënten
Schaal
- 80 gr ongezouten roomboter
- 200 gr Griekse yoghurt, 10% vet
- 3 eieren (L)
- 1 tl vanille extract
- 200 gr amandelmeel
- 65 gr erythritol
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm van 20 cm met bakpapier. Smelt de roomboter in een pannetje en laat even afkoelen.
- Meng in een grote kom de Griekse yoghurt, eieren, vanille-extract en de afgekoelde gesmolten roomboter. Klop dit met een garde tot een glad mengsel.
- Spatel vervolgens het amandelmeel, de erythritol, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 plakje (1/12 van de cake)
- Calorieën: 188
- Vetten: 17,2
- Koolhydraten: 1,3
- Vezels: 1,8
- Eiwitten: 6,4