Koolhydraatarme zadencrackers

Zelf koolhydraatarme crackers maken

De beginfase van het koolhydraatarm dieet is voor veel mensen erg lastig. Vooral het bedenken van een koolhydraatarm ontbijt is voor velen elke ochtend weer een uitdaging. Dat is niet zo gek, want wat ga je eten in plaats van yoghurt met muesli, een broodje met pindakaas of een cracker met jam? Ons advies is om zelf koolhydraatarme vervangers te maken voor deze koolhydraatrijke ontbijtproducten.

Zo kun je bijvoorbeeld zelf koolhydraatarme crackers maken. Hieronder vind je mijn favoriete recept voor koolhydraatarme zadencrackers. Deze crackers zijn laag in koolhydraten, gezond en super lekker!

Het verschil tussen ‘normale crackers’ en ‘koolhydraatarme zadencrackers’

Traditionele crackers zijn gemaakt van tarwebloem, zaden en pitten. Een traditionele cracker bestaat gemiddeld uit 60% tarwebloem en bevat hierdoor minimaal 8,5 gr koolhydraten.

Een koolhydraatarme zadencracker bevat daarentegen geen tarwebloem. In ons recept wordt er gebruik gemaakt van noten, zaden, pitten, psyllium vezels en zout. Noten, zaden en pitten zijn erg gezond en geven de crackers een lekker hartig smaakje. Psyllium vezels levert voedingsvezels en helpt om de ingrediënten te binden. Deze ingrediënten zijn daarnaast ook laag in koolhydraten. Een zadencracker bevat hierdoor slechts 2,5 gr koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen!

Tip:
Bekijk ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print

Koolhydraatarme zadencrackers

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd : 75
  • Porties: 20 crackers
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

  • 45 gr amandelmeel
  • 45 gr pompoenpitten
  • 50 gr lijnzaad
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr sesamzaad
  • 1 el psyllium vezels
  • 1 tl zout (of naar smaak)
  • 45 ml kokosolie of olijfolie
  • 225 ml kokend water

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle droge ingrediënten.
  2. Kook 230 ml water in een pannetje of in een waterkoker. Voeg het kokende water en de olie dan toe aan de grote kom met het meel en meng dit met een spatel goed door elkaar.
  3. Plaats de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol met een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit.
  4. Verwijder het het bovenste vel bakpapier en plaats het uitgerolde deeg op een bakplaat.
  5. Plaats de bakplaat vervolgens onderin de verwarmde oven en bak de koolhydraatarme crackers 45 minuten. Controleer tijdens het bakken af en toe of de zaden niet verbranden.
  6. Zet de oven na 45 minuten bakken uit en laat de koolhydraatarme crackers 10-15 minuten in de oven afkoelen. Haal de bakplaat dan uit de oven en breek het de crackers in het gewenste formaat.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 cracker
  • Calorieën : 87
  • Vetten : 7,6
  • Koolhydraten : 2,5
  • Fiber : 2,1
  • Eiwitten : 2,5

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*