Print

Koolhydraatarme zadencrackers

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd : 75
  • Porties: 20 crackers
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Ingrediënten

  • 45 gr amandelmeel
  • 45 gr pompoenpitten
  • 50 gr lijnzaad
  • 50 gr zonnebloempitten
  • 50 gr sesamzaad
  • 1 el psyllium vezels
  • 1 tl zout (of naar smaak)
  • 45 ml kokosolie of olijfolie
  • 225 ml kokend water

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng vervolgens in een grote kom alle droge ingrediënten.
  2. Kook 230 ml water in een pannetje of in een waterkoker. Voeg het kokende water en de olie dan toe aan de grote kom met het meel en meng dit met een spatel goed door elkaar.
  3. Plaats de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol met een deegroller het deeg zo dun mogelijk uit.
  4. Verwijder het het bovenste vel bakpapier en plaats het uitgerolde deeg op een bakplaat.
  5. Plaats de bakplaat vervolgens onderin de verwarmde oven en bak de koolhydraatarme crackers 45 minuten. Controleer tijdens het bakken af en toe of de zaden niet verbranden.
  6. Zet de oven na 45 minuten bakken uit en laat de koolhydraatarme crackers 10-15 minuten in de oven afkoelen. Haal de bakplaat dan uit de oven en breek het de crackers in het gewenste formaat.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 cracker
  • Calorieën : 87
  • Vetten : 7,6
  • Koolhydraten : 2,5
  • Fiber : 2,1
  • Eiwitten : 2,5