Pap gemaakt van zaden.

Koolhydraatarme zadenpap

De dag starten met een voedzaam ontbijtje is altijd een goed idee! Een gezond, koolhydraatarm begin motiveert je om ook de rest van de dag verantwoorde keuzes te maken. Dit ontbijtpapje houdt je bloedsuiker stabiel en zorgt voor een verzadigd gevoel. We maken deze pap met hennepzaad, chiazaad, notenpasta en wat eiwitpoeder. Lekker, verwarmend en makkelijk te bereiden!

Koolhydraatarme pap, hoe maak je dat?

Een warm papje wordt vaak gemaakt van tarwevlokken of havervlokken. Tarwe of haver past niet thuis in een koolhydraatarm dieet en vervangen wij in dit gerecht daarom door hennepzaad en chiazaad. Hennepzaad en chiazaad zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren hebben een ontstekingsremmende werking. In dit recept laten we de pap 15 minuten rusten zodat het chiazaad het vocht goed kan opnemen. Zo ontstaat de structuur van de pap.

Wat deze pap zo lekker maakt is de notenpasta. Notenpasta bevat veel vetten en eiwitten en maakt dit ontbijt net een toetje. In dit recept gebruiken we een gemengde notenpasta van hazelnoot en amandelen. Je kunt zelf kiezen welke jij het lekkerste vindt. Garneer met de noten die in je pasta zitten voor extra smaak en structuur. Om aan de juiste hoeveelheid eiwitten te komen voegen we eiwitpoeder toe. Je kunt ook wat collageen toevoegen of beide gebruiken. Eiwitten zorgen voor een verzadigd gevoel. Als je dit niet voldoende toevoegt, is de kans groot dat je sneller trek krijgt.

Tips
Je kunt dit recept ook de avond ervoor maken zodat je het in de ochtend alleen nog hoeft op te warmen. Laat de pap zonder de deksel rusten en zet dan afgedekt in de koelkast. Je kunt de pap ook koud eten als een overnight zadenpap. Garneer je gerecht altijd op het moment dat je het gaat eten, zo voorkom je dat de noten zacht worden of het fruit wat structuur verliest. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pap gemaakt van zaden.

Koolhydraatarme zadenpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Doe de notenpasta, amandelmelk, kokosmelk, kaneel en zout in een steelpannetje en roer goed. Verwarm nu op laag vuur. Als het mengsel begint te pruttelen haal je het steelpannetje van het vuur
  2. Voeg het hennepzaad, chiazaad en eiwitpoeder toe. Laat het 15 minuten indikken met een deksel op de pan.
  3. Zet het steelpannetje terug op het vuur en verwarm nog even kort of serveer direct.
  4. Garneer met wat fruit, noten en kokosrasp.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 464
  • Vetten: 37,3
  • Koolhydraten: 5,3
  • Vezels: 10
  • Eiwitten: 23
Pap gemaakt van zaden.

3 Reacties

  1. Waar zou ik de kokosmelk door kunnen vervangen? Ik heb gemerkt dat dit niet zo goed valt ’s ochtends.

    Reageer
    • Hi Harma,

      U kunt ook amandelmelk (ongezoet) gebruiken, de pap wordt dan wel iets dunner of je moet hem langer inkoken.

      Reageer
  2. Heerlijk ontbijtje dit. Een goede start van de dag, lekker en simpel 👍






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*