Print
Roti met kip en ei.

Koolhydraatarmi roti met kip

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Surinaams

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 150 gr knolselderij of pompoen
  • 200 gr kouseband of sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el masala kruiden (geen garam masala)
  • snufje chilipoeder
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 eieren

Roti vellen


Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in blokjes en maak de kouseband/sperziebonen en knolselderij schoon. Snijd vervolgens de knolselderij in blokjes en snipper de ui en knoflook. Voeg 2 el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de masala, chilipoeder, tomatenpuree bouillonblokje en kip toe en bak dit kort mee.
  2. Schenk na een paar minuten bakken het water in de pan en voeg de blokjes knolselderij toe en later ook de kouseband/sperziebonen. Zet het vuur laag en laat de inhoud van de pan 20 minuten met de deksel op de pan pruttelen.
  3. Maak ondertussen de roti pannenkoekjes door in een kommetje de kokosmeel met psylliumvezels, xanthaangom en zout door elkaar te mengen. Voeg een el boter of ghee toe en schenk vervolgens al roerend het hete water in de kom. Kneed ten slotte met de handen tot een deegbal en laat het deeg rusten.
  4. Verdeel de deegbal in 4 kleinere balletjes en leg een balletje tussen twee vellen bakpapier. Rol de pannenkoek met een deegroller uit tot de gewenste dikte en herhaal dit, totdat je 4 pannenkoekjes hebt gemaakt.
  5. Verwarm een beetje olijfolie of boter in een koekenpan. Voeg een roti pannenkoekje toe en bak deze boven een middelhoog vuur. Bak het pannenkoekje aan beide kanten ca. 2 minuten, houdt het goed in de gaten, want de pannenkoek kan snel verbranden.
  6. Kook als de roti pannenkoekjes en kip klaar zijn 2 eieren naar wens. Breng een pan met water aan de kook en voeg de eieren toe. Kook 6 tot 7 minuten voor een zacht ei en 8 minuten voor een hard ei.
  7. Verdeel de pannenkoekjes, kip en eieren over twee borden en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 506
  • Vetten: 25.1
  • Koolhydraten: 11,3
  • Eiwitten: 44,9
Copy link