Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel, kaneel, boter en stevia.

Koolhyraatarme speculaasbrokken

Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel

Vandaag hebben wij deze heerlijke koolhydraatarme speculaasbrokken gemaakt. Alweer het tweede recept uit onze reeks Sinterklaas recepten! De speculaasbrokken zijn gemaakt van amandelmeel, lijnzaad, boter, ei en koek & speculaas kruiden. Tijdens de bereiding van de speculaasbrokken is het beslag erg vochtig. Het is daarom belangrijk om het speculaas te  vormen op een vel bakpapier en niet eerst op een plank. Eenmaal gebakken kun je het speculaas makkelijk verwijderen van het bakpapier.

Bewaartips:
De speculaasbrokken blijven 2 dagen goed buiten de koelkast. Het is ook mogelijk om de speculaasbrokken in te vriezen als je ze langer wilt bewaren. Vragen of opmerkingen over het recept kun je onderaan de pagina in de commentsectie plaatsen!

Print
Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel, kaneel, boter en stevia.

Koolhyraatarme speculaasbrokken

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 6 brokken 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 110 gr amandelmeel
  • 10 gr gebroken lijnzaad
  • 50 gr roomboter, gesmolten
  • 23 el koek & speculaas kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 30 gr Steviala Kristal
  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • amandelschaafsel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de gebroken lijnzaad in een blender, koffiemolen of vijzel. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar. Voeg dan de boter en het eiwit toe en meng dit eerst met een garde en vervolgens met de handen tot een samenhangend deeg.
  2. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Vorm van het deeg een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dik en plaats op de bakplaat. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en zet in de oven. Bak de speculaasbrokken 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Breek het speculaas na het bakken in 6 stukken!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brok
  • Calorieën: 185
  • Vetten: 17,6
  • Koolhydraten: 1,4
  • Eiwitten: 4,5

4 Reacties

  1. Joke Benschop

    Ik heb de speculaasjes gemaakt. Volgens recept, 1 lepel sukretine..Het schaafsel ligt los en ik vind het wat droog. Het komt wel in de buurt van speculaas, voor zover ik me herinner.

  2. Carolina

    Je mist bij de 1ste hap de suiker smaak maar proeft echt de koek kruiden. Erg lekker maar inderdaad wel wat droog

  3. Eerste keer iets te droog, tweede keer iets meer boter, zoetstof en amandelmeel toegevoegd en dit was perfect. Bedankt voor het recept!

    • Quint Kames

      Hi Dea,

      Bedankt voor uw feedback. Ik heb het recept iets aangepast en de hoeveelheid boter en zoetstof verhoogt.

      Gr,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*