Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel, kaneel, boter en stevia.

Koolhyraatarme speculaasbrokken

Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel

Vandaag hebben wij deze heerlijke koolhydraatarme speculaasbrokken gemaakt. Alweer het tweede recept uit onze reeks Sinterklaas recepten! De speculaasbrokken zijn gemaakt van amandelmeel, lijnzaad, boter, ei en koek & speculaas kruiden. Tijdens de bereiding van de speculaasbrokken is het beslag erg vochtig. Het is daarom belangrijk om de speculaas rechthoek te vormen op het bakpapier en niet eerst op een plank. Eenmaal gebakken kan je de speculaas makkelijk verwijderen van het bakpapier.

Benodigdheden:
Om de speculaasbrokken te maken heb je amandelmeel, lijnzaadmeel en stevia zoetstof nodig. Zelf hebben wij de producten van de onderstaande merken gebruikt. Deze producten kun je in een kopen in onze webshop voor een voordelige prijs en snelle bezorging.


Bewaartips:
De speculaasbrokken blijven 2 dagen goed buiten de koelkast. Het is ook mogelijk om de speculaasbrokken in te vriezen als je ze langer wilt bewaren. Vragen of opmerkingen over het recept kun je onderaan de pagina in de commentsectie plaatsen!

Print
Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel, kaneel, boter en stevia.

Koolhyraatarme speculaasbrokken

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd : 40 minutes
  • Porties: 6 brokken
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 100 gr amandelmeel
  • 30 gr gebroken lijnzaad
  • 20 gr boter, op kamertemperatuur
  • 10 gr koek & speculaas kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1-2 el Steviala Kristal
  • 1 middelgroot ei
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • amandelschaafsel naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de gebroken lijnzaad in een blender, koffiemolen of vijzel. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar. Voeg dan de boter en het ei toe en meng dit eerst met een garde en vervolgens met de handen tot een samenhangend deeg.
  2. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Vorm van het deeg een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dik en plaats op de bakplaat. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en zet in de oven. Bak de speculaasbrokken 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Breek de speculaas na het bakken in 6 stukken!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 brok
  • Calorieën : 145
  • Vetten : 13,5
  • Koolhydraten : 2,7
  • Eiwitten : 4,9

One Comment

  1. Joke Benschop

    Ik heb de speculaasjes gemaakt. Volgens recept, 1 lepel sukretine..Het schaafsel ligt los en ik vind het wat droog. Het komt wel in de buurt van speculaas, voor zover ik me herinner.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*