Print
Heerlijke speculaasbrokken gemaakt van amandelmeel, kaneel, boter en stevia.

Koolhyraatarme speculaasbrokken

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40 minutes
  • Porties: 6 brokken 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de gebroken lijnzaad in een blender, koffiemolen of vijzel. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom door elkaar. Voeg dan de boter en het eiwit toe en meng dit eerst met een garde en vervolgens met de handen tot een samenhangend deeg.
  2. Pak vervolgens een bakplaat en bekleed deze met een vel bakpapier. Vorm van het deeg een rechthoek van ongeveer 1/2 cm dik en plaats op de bakplaat. Bestrooi het beslag met amandelschaafsel en zet in de oven. Bak de speculaasbrokken 30-40 minuten in de voorverwarmde oven. Breek het speculaas na het bakken in 6 stukken!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 brok
  • Calorieën: 185
  • Vetten: 17,6
  • Koolhydraten: 1,4
  • Eiwitten: 4,5