Koolraap frietjes met mayo, ketchup en komkommer.

Koolraap frietjes

Alle frietliefhebbers opgelet! Deze koolraap frietjes zijn een lekker en gezond alternatief voor aardappelfrietjes. Koolraap is rijk aan vitamines en bevat maar liefst 90% minder koolhydraten dan aardappelen. Koolraap heeft een lichtzoete en kruidige smaak en leent zich uitstekend voor het maken van frietjes. De frietjes maak je gemakkelijk door ze even te blancheren en vervolgens te bakken in de oven of airfryer. Een portie gekruide koolraap frietjes bevat slechts 4,0 gram koolhydraten. De frietjes zijn dus ook geschikt om te eten bij het volgen van een streng koolhydraatarm of keto dieet.

Tips:
Geen zin in schillen en snijden? Koop dan kant-en-klare koolraap frietjes bij de Albert Heijn of Jumbo. Verder is het bij het bakken van de frietjes belangrijk om de oven of airfyer goed in de gaten te houden. De baktijd hangt namelijk af van de grootte en dikte van de frietjes. Misschien zijn jouw frietjes eerder klaar of moeten ze iets langer in de oven of airfryer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk onze koolhydraatarme hoofdgerechten om een complete avondmaaltijd samen te stellen.

Print
Koolraap frietjes met mayo, ketchup en komkommer.

Koolraap frietjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Bijgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr koolraap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl cayennepper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: patatkruiden

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Schil de koolraap en snijd ze in kleine frietjes of gebruik kant-en-klare koolraap friet. Vul een pan met gezouten water en breng dit aan de kook. Voeg de koolraap friet toe aan de pan en kook het 3-5 minuten.
  2. Giet de inhoud van het pan na het koken in een vergiet en laat het overtollige vocht goed uitlekken. Dep vervolgens de koolraap friet met een vel keukenpapier droog. Plaats de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en voeg de olijfolie en kruiden toe. Meng alles even met de handen goed door elkaar, zodat de kruiden en olie gelijk is verdeeld.
  3. Voor bereiding in de oven: verwarm de oven voor op 200 graden. Schuif de bakplaat in de oven en bak de koolraap frietjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Voor bereiding in de airfryer: warm de airfryer voor op 180 graden. Doe de koolraap frietjes in de mand en bak 12 minuten op 180 graden. Verhoog de temperatuur dan naar 200 graden en bak nog eens 5 minuten voor een krokant laagje. Serveer de frietjes met suikervrije ketchup en mayonaise. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 110
  • Vetten: 9,2
  • Koolhydraten: 4,0
  • Eiwitten: 2,0
Koolraap frietjes met mayo, ketchup en komkommer.

11 Reacties

  1. In de airfryer blijft er niets van over, hele kleine, verschrompelde frietjes.. precies gedaan zoals ‘t recept aangaf.

    Reageer
  2. Lekker. weer eens wat anders om koolraap klaar te maken. Bij mij wel knapperig. Het is natuurlijk niet hetzelfde als frites, maar dat is logisch -> het blijft groente. Advies: kook niet voor.

    Reageer
  3. heerlijk , dank

    Reageer
  4. Lekkere smaak maar niet krokant te krijgen…

    Reageer
  5. Lekker ! Heb ze alleen wel 45 minuten gedaan! Zo werden ze lekker donker en waren ze heerlijk.

    Zelf heb ik de kruiden en olie in een kom gedaan en toen de koolraap erin gedaan en goed gehusseld.
    Zo was alles goed geolied.

    Reageer
  6. Krijg ze maar niet knapperig. Smaken prima maar het was bijna puree.

    Reageer
  7. De smaak is erg lekker, maar de nasmaak is mij te pittig. Volgende keer wat minder cayennepeper en dan zijn ze perfect!

    Reageer
  8. Op het eind van de baktijd nog even 5 minuten onder de hoogste stand van de grill. Nog niet helemaal knapperig maar wel lekker. De volgende keer ga ik proberen om ze rauw te bereiden.

    Reageer
    • Ik heb ze voorgekookt EN rauw gebakken in de oven. Ik krijg ze echt niet krokant. Erg jammer! Sommige dingen moet je niet willen namaken!

      Reageer
  9. Smaakt goed. Alleen al op verschillende manieren geprobeerd maar krokant worden ze niet

    Reageer
  10. Lekker alternatief voor frietjes , alleen de mijne waren niet zo knaperig gelijk op de foto …heb zeker iets fout gedaan .

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*