Koolraap taco met pulled chicken.

Koolraap taco met pulled chicken

Een van de bekendste gerechten in de Mexicaanse keuken zijn de taco’s. Taco’s worden gemaakt van maïsmeel en in allerlei variaties belegd. Voor dit koolhydraatarme recept vervangen we de koolhydraatrijke taco door een groente taco gemaakt van koolraap. Bak deze lekker krokant of laat ze zacht en beleg ze met de Mexicaanse klassieker; pulled chicken!

Hoe maak je de koolraap taco en pulled chicken?

Mexicaanse pulled chicken is gemaakt van kip en heel veel kruiden. De kip bakken we eerst en trekken we dan met twee vorken uit elkaar. Zo ontstaat er getrokken of wel pulled chicken. In de supermarkt kun je een kant-en-klare Mexicaanse kruidenmix kopen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Voor dit recept gebruiken we gerookte paprikapoeder. Deze paprikapoeder geeft de kip een gerookte smaak en dit is een smaak die je vaak terugziet in de Mexicaanse keuken. Je kunt dit ook vervangen door gewone paprikapoeder.

We serveren de pulled chicken op een groente taco gemaakt van koolraap. Koolraap is op dit moment in het seizoen en levert maar 9 gram koolhydraten per 100 gram. Door de lichtzoete smaak van de koolraap gaat het heel goed samen met de rest van het gerecht.

Naast de pulled chicken is guacemole een klassieker in de Mexicaanse keuken. Guacamole is een dip die wordt gemaakt van avocado, kruiden en limoensap. De structuur van guacemole wisselt van heel smeuïg tot wat grover. De structuur is afhankelijk van hoe lang je de guacamole mengt in een keukenmachine.

Tips

In plaats van kip wordt ook vaak varkensvlees of rundvlees gebruikt. Dit moet alleen wat langer gestoofd worden, maar zeker een aanrader voor de afwisseling! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere Mexicaanse recepten.

Print
Koolraap taco met pulled chicken.

Koolraap taco met pulled chicken

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 6 taco's (2 porties) 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Pulled chicken

  • 250 gr kipdijfilet of kipfilet
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout

Taco’s

  • 1/2 koolraap
  • 2 el olijfolie
  • 30 gr ijsbergsla
  • verse koriander
  • 1 el jalapeño peper
  • 1 el crème fraîche
  • 1 stengel bosui
  • optioneel: sap van verse limoen

Guacemole

  • 1 avocado
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 el limoensap van verse limoen
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukken. Meng de kip met de kruiden en laat 30 minuten in de koelkast intrekken.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de guacamole. Prak met een vork of mix in een keukenmachine. Zet in de koelkast.
  3. Snijd 6 dunne plakken van de koolraap en snijd of schil dan de schil ervan af. Snijd de bosui fijn en de ijsbergsla grof en zet opzij.
  4. Verwarm 2 koekenpannen op middelhoog vuur samen met wat olie. Voeg in één van de twee pannen de koolraap toe. Bak de koolraap plakken rondom goudbruin en gaar.
  5. Bak de kip aan beide kanten gaar. Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken de kip uit elkaar. Doe de kip terug in de pan en warm nog even kort op.
  6. Haal de koolraap uit de pan. Smeer in met guacamole, leg hier wat ijsbergsla op en verdeel de pulled chicken. Garneer met verse koriander, jalapeño peper, crème fraîche en bosui. Druppel er eventueel wat pittige saus of limoensap overheen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 3 koolraap taco's (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 470
  • Vetten: 34,9
  • Koolhydraten: 9,1
  • Vezels: 7,4
  • Eiwitten: 26,4
Koolraap taco met pulled chicken.

3 Reacties

  1. Goed gelukt. Wij vonden het heerlijk!

    Reageer
  2. Inderdaad de smaak van de topping is heerlijk…maar hoe krijg je de “wraps” wat krokant?? Mij niet gelukt helaas. Graag tips!☺️

    Reageer
  3. Heel lastig om dunne plakken koolraap te snijden.
    Daardoor lukt het ons niet om een krokante bodem te maken. Alle topping is lekker.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*