Print
Koolraap taco met pulled chicken.

Koolraap taco met pulled chicken

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 65
  • Porties: 6 taco's (2 porties) 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Pulled chicken

  • 250 gr kipdijfilet of kipfilet
  • 1 tl gerookte paprika
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gemalen koriander
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1/4 tl oregano
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper en zout

Taco’s

  • 1/2 koolraap
  • 2 el olijfolie
  • 30 gr ijsbergsla
  • verse koriander
  • 1 el jalapeño peper
  • 1 el crème fraîche
  • 1 stengel bosui
  • optioneel: sap van verse limoen

Guacemole

  • 1 avocado
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 el limoensap van verse limoen
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukken. Meng de kip met de kruiden en laat 30 minuten in de koelkast intrekken.
  2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de guacamole. Prak met een vork of mix in een keukenmachine. Zet in de koelkast.
  3. Snijd 6 dunne plakken van de koolraap en snijd of schil dan de schil ervan af. Snijd de bosui fijn en de ijsbergsla grof en zet opzij.
  4. Verwarm 2 koekenpannen op middelhoog vuur samen met wat olie. Voeg in één van de twee pannen de koolraap toe. Bak de koolraap plakken rondom goudbruin en gaar.
  5. Bak de kip aan beide kanten gaar. Haal de kip uit de pan en trek met twee vorken de kip uit elkaar. Doe de kip terug in de pan en warm nog even kort op.
  6. Haal de koolraap uit de pan. Smeer in met guacamole, leg hier wat ijsbergsla op en verdeel de pulled chicken. Garneer met verse koriander, jalapeño peper, crème fraîche en bosui. Druppel er eventueel wat pittige saus of limoensap overheen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 3 koolraap taco's (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 470
  • Vetten: 34,9
  • Koolhydraten: 9,1
  • Vezels: 7,4
  • Eiwitten: 26,4

22 reviews