Koolraap tagliatelle met kokosmelk.

Koolraap tagliatelle met chili knoflook garnalen

Dit gerecht is ideaal voor een drukke doordeweekse dag want binnen een half uur zet je dit unieke koolhydraatarme pasta recept op tafel. Reguliere pasta is hoog in koolhydraten en past daarom niet binnen een koolhydraatarm dieet. Koolraap heeft een zachte, licht zoetige smaak en wordt steeds vaker gebruikt als vervanging voor de aardappel, maar wist je dat deze groente zich ook perfect leent als pasta?

Pasta gemaakt van koolraap
Koolraap is een plant uit de kruisbloemenfamilie. De groente bevat per 100 gram slechts 2 gram koolhydraten. Daarnaast is het rijk aan vitamine C, calcium en B11. Beide vitamines dragen bij aan een goede weerstand, iets wat we in deze pandemie wel kunnen gebruiken. Van koolraap kan je heel eenvoudig koolhydraatarme tagliatelle maken. Je schilt de koolraap, snijd hem in schijven van 1,5 cm en schaaft met een dunschiller slierten in de vorm van de reguliere tagliatelle. Om tijd te besparen op de avond zelf, kun je de koolraap een dag van te voren al in slierten schaven. Op de avond zelf hoef je de tagliatelle alleen nog even kort te koken en toe te voegen aan de rest van de ingrediënten. 

Tips
Dit pasta recept is gemaakt met garnalen, paprika, chilivlokken en kokosmelk. De kokosmelk geeft de pasta een romige structuur en voegt gelijk voldoende vet aan het gerecht toe. Ben je niet zo fan van garnalen? Vervang deze dan door stukjes kippendij. De chilivlokken kun je ook vervangen voor een echte chilipeper, dan wordt de pasta nog iets pittiger. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Koolraap tagliatelle met kokosmelk.

Pasta van koolraap met chili knoflook garnalen

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 1 koolraap (350 g, geschaafde koolraap totaal)
  • 1 grote of 2 kleine sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bosui
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 300 g rauwe gepelde garnalen, ontdooid
  • 1 tot 2 tl chilivlokken (proef eerst voor meer toevoegen)
  • 1 blikje kokosmelk (330 ml volvette kokosmelk)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 handjes rucola
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een dunschiller tot dunne tagliatelle sliert en zet opzij. 
  2. Snijd de sjalot fijn, hak de knoflook fijn, snij de rode paprika in kleine blokjes en de bosui in ringetjes. Verwarm vervolgens een koekenpan en rooster hierin kort de pijnboompitten. Doe de pijnboompitten na het roosteren in een bakje
  3. Breng ondertussen een pan gevuld met water en theelepel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de koolraap tagliatelle toe en kook deze binnen 2 tot 3 minuten gaar. Giet de koolraap pasta af en zet even opzij.
  4. Verwarm nu 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de garnalen 3 tot 5 minuten samen met de helft van de gehakte knoflook en een theelepel chilivlokken gaar. De garnalen zijn gaar als ze een witte/roze kleur hebben. 
  5. Leg de garnalen op een bord om later weer toe te voegen. 
  6. Bak nu in dezelfde koekenpan de sjalot, rest van de knoflook en paprika in de koekenpan ongeveer 3 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. 
  7. Voeg de kokosmelk, een eetlepel Italiaanse kruiden, eventueel een extra theelepel chilivlokken en peper en zout toe. Laat kort warm worden. Voeg als de saus warm is de garnalen en koolraap tagliatelle toe en bak/kook dit 2 minuten mee. 
  8. Verdeel de pasta over 2 borden en bestrooi met de gesneden bosui, pijnboompitten en een handje rucola.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 567
  • Vetten: 43,3
  • Koolhydraten: 13,1
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 28,5

 

Koolraap tagliatelle met kokosmelk.

8 Reacties

  1. Ik heb de garnalen langer gebakken, ik vind ze lekkerder als ze niet meer zo knapperig zijn maar juist wat droger en een beetje gecaramelliseerd. Licht geschroeide randjes, diepere smaak. Net op het randje. Ik had nog Slim tagliatella, van de Konjacplant, in huis en heb die gebruikt i.p.v. de koolraap. Smaakte prima!

    Reageer
  2. Helaas koolraap niet meer te verkrijgen. Ik heb nu zero pasta er voor gebruikt. Heerlijk recept verder!

    Reageer
  3. Heerlijk! Fijn ook dat supermarkt Appie H de koolraap tagliatelle in het assortiment heeft zitten, dus ook nog eens makkelijk. Mijn schoonzusje las de ingrediëntenlijst maar half en heeft dit recept gemaakt met koolrabi. Rijmt weliswaar bijna op koolraap, maar qua smaak zeer zeker geen aanrader in dit gerecht 😉

    Reageer
  4. Heeeeeer……..lijk👍

    Reageer
  5. Super lekker, dit maken nog wel een keertje maar dan met een beetje meer koolrabi tagliatelle want die was super lekker.

    Reageer
  6. Wij hadden ook dunne koolraap frietjes als pasta. Ik ga het zeker ook met vegetarische kipstukjes maken. Heel af en toe eten we vis. Rucola vind ik ranzig. Dus nee. En wat extra geraspte santen voor de romigheid.

    Reageer
  7. Het was erg lekker! Koolraap was in de supermarkt alleen in patatjes-vorm. Een lekkere bite had het. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  8. Erg lekker, maar wij hebben er nog wat limoen over gedruppeld.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*