Laagjes ontbijt met chiapudding, yoghurt en fruit.

Laagjes chiapudding met rood fruit

Het ontbijt hebben we het liefst zo simpel mogelijk. Vooral doordeweeks als je weinig tijd hebt, is het fijn als je ontbijt snel op tafel staat. Dit is één van de redenen waarom een bakje yoghurt met granola of fruit zo populair is. Wij hebben dit standaard ontbijtje iets opgefleurd door er een laagje chiapudding en fruit aan toe te voegen. Super lekker en snel klaar! 

Laagjes ontbijt maken
Dit laagjes ontbijt kun je de avond ervoor, grotendeels al bereiden en staat net als jouw bakje yoghurt binnen 5 minuten op tafel. In dit laagjes ontbijt vind je onder in jouw bakje yoghurt met fruit, daartussen in een laagje chiapudding en de bovenste laag is van gepureerd fruit. De chiapudding wordt gemaakt van chiazaad en melk of water. Chiazaad is rijk aan eiwitten, omega-3 vetzuren, antioxidanten, calcium en vezels. Het geeft een verzadigd gevoel, gaat ontstekingen tegen en is goed voor de spijsvertering. De chiapudding maak je door de chiazaadjes een nacht te laten weken in melk of water. Chiazaadjes kunnen meer dan 12 keer hun gewicht in vocht opnemen. Hoe langer je ze laat weken, hoe meer je een pudding structuur krijgt. Daarom adviseren wij ze een nacht in de koelkast te laten weken. Aan de chiapudding hebben we eiwitpoeder toegevoegd. Zo bevat het ontbijtje extra veel eiwitten om verzadigd de ochtend door te komen.

Tips
Voor het gepureerde fruit gebruiken we aardbeien en frambozen omdat deze laag zijn in koolhydraten. Je kunt zowel vers als bevroren fruit gebruiken. Laat het bevroren fruit dan wel eerst even ontdooien. Je kunt het fruit in de ochtend of de avond ervoor pureren. Op de ochtend zelf hoef je dan alleen nog het glas te vullen met de drie lagen. Het laagjes ontbijt kun je ook in een dubbele portie maken zodat je gelijk een portie hebt voor de volgende dag. Zet hem dan koud in en afgedekt in de koelkast. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print
Laagjes ontbijt met chiapudding, yoghurt en fruit.

Laagjes chiapudding met rood fruit

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 370
  • Porties: 1 glas 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 2 tot 3 el chiazaad
  • 1 schepje eiwitpoeder (vanille)
  • 150 ml volvette kokosmelk
  • snufje zout
  • 100 gr Griekse yoghurt of kokosyoghurt
  • 50 gr aardbeien of frambozen
  • 1 el kokosmelk of water
  • kokossnippers of keto granola
  • handje verse blauwe bessen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Week een avond van tevoren de chiazaadjes met de kokosmelk, snufje zout en het eiwitpoeder. Doe dit door alles in een kommetje samen te mengen, 10 min te laten staan en nogmaals te roeren en afgedekt in de koelkast te laten weken tot de volgende dag.
  2. Op de ochtend zelf pak je een glas en leg je wat aardbeien op de bodem. Hierop verdeel je de yoghurt. In de yoghurt laag druk je nog een aantal bosbessen.
  3. De volgende laag is de chiapudding. Pak de chiapudding uit de koelkast en roer goed door. Schep de pudding over de yoghurt laag.
  4. Pureer de frambozen en aardbeien samen met een el kokosmelk of een scheutje water. Giet dit als bovenste laag over de chiapudding heen.
  5. Top af met wat verse bosbessen en kokossnippers. Je kunt er bijvoorbeeld ook wat keto granola overheen strooien.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glas
  • Calorieën: 604
  • Vetten: 43,6
  • Koolhydraten: 12,7
  • Vezels: 13,8
  • Eiwitten: 33,2

 

 

Laagjes ontbijt met chiapudding, yoghurt en fruit.

2 Reacties

  1. Hi Angela,

    Wat een heerlijke recepten staan er op de site!!
    Nodigt uit om te maken.
    Lekker en gezond!!

    ♥groet
    Else

    Reageer
  2. Heerlijk,
    Ik heb het alleen met amandelmelk en amandel yoghurt gemaakt.
    Ga ik zeker nog eens maken!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*