Heerlijke lamskoteletten met sjalotjes en een saus van balsamico azijn.

Lamskotelet met sjalot en balsamicosaus

Een exclusief koolhydraatarm hoofdgerecht!

Een koolhydraatarm hoofdgerecht, lamskotelet met sjalotjes en balsamicosaus! Dit is een lekker en exclusief recept met een lekker kruidig smaakje door de rozemarijn, tijm en basilicum. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tips bij het bakken van een lamskotelet:

Bij het bakken van een lamskotelet is het belangrijk om het vlees een kwartier voor het bakken uit de koelkast te halen. Als je de lamskotelet eenmaal gaat bakken is het belangrijk om het vlees eerst aan beide kanten dicht te schroeien boven een hoog vuur (20 sec). Na het dichtschroeien zet je het vuur iets zachter en bak je dek koteletten nog eens 3 minuten per kant.

Print
Heerlijke lamskoteletten met sjalotjes en een saus van balsamico azijn.

Lamskotelet met sjalot en balsamicosaus

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 4 lamskoteletten
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletten
  • 180 ml kippenbouillion
  • 80 ml balsamico azijn
  • 40 gr gesneden sjalotjes
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 3/4 tl gedroogde rozemarijn
  • 1/4 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng in een kleine kom of beker de rozemarijn, basilicum, tijm, zout en peper. Wrijf dit mengsel aan beide kanten van de lamskoteletten. Leg de lamskoteletten op een bord, dek ze af en zet opzij gedurende 15 minuten zodat de kruiden in het vlees kunnen intrekken.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Plaats de lamskoteletten in de koekenpan en bak ze ongeveer 3,5 minuten per kant, of bak verder tot de gewenste gaarheid. Haal ze uit de pan en houdt ze warm op een serveerschaal.
  3. Voeg de gesneden sjalotten toe aan de pan en bak ze een paar minuten totdat ze bruin kleuren. Voeg de balsamico azijn toe en schraap de stukjes lamsvlees van de bodem van de pan, voeg daarna de kippenbouillon toe.
  4. Bak de sjalotten, balsamico en kippenbouillion ongeveer 5 minuten boven een middelhoog vuur, totdat de saus in volume is gehalveerd. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe. Giet de saus over de lamskoteletten en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 lamskotelet
  • Calorieën : 257
  • Vetten : 19,4
  • Koolhydraten : 5,2
  • Eiwitten : 14,7

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*