Print
Loaded groentefriet met chorizo, aioli en manchego.

Loaded groentefriet met chorizo, manchego en aioli

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Spaans

Schaal

Ingrediënten

Loaded fries

  • 300 gr knolselderij
  • 150 gr pastinaak
  • 2 el avocado-olie of olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/8 tl chilipoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 100 gr manchego
  • 75 gr chorizo
  • 1 groene peper

Aioli

  • 1 eidooier
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 85 ml avocado-olie of olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden. Schil de groenten en snijd in de vorm van friet. Verdeel de friet over een bakplaat samen met de olie en kruid met peper, zout, chilipoeder en knoflookpoeder.
  2. Bak de frietjes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de frietjes halverwege het bakken even om.
  3. Maak ondertussen de aioli. Meng hiervoor de eidooier met de geperste knoflook en meng al kloppend met een garde de olie druppelsgewijs toe. Voeg zodra het de textuur van aioli krijgt de citroensap en peper en zout naar smaak toe.
  4. Haal de friet na het bakken uit de oven. Rasp de manchego boven de friet en snijd vervolgens de chorizo en peper in stukjes. Verdeel dit gelijkmatig over de friet.
  5. Bak de friet nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten.
  6. Serveer de friet met de zelfgemaakte aioli.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal met 1 el aioli
  • Calorieën: 712
  • Vetten: 49,5
  • Koolhydraten: 16,7
  • Vezels: 11
  • Eiwitten: 28,3

★★★★★

22 reviews