Luxe mini cheesecakes.

Luxe mini cheesecakes (koolhydraatarm)

Kerst komt steeds dichterbij, en naast alle nieuwe voorgerechten en hoofdgerechten mag het dessert natuurlijk niet ontbreken. Speciaal voor het kerstdiner, hebben we deze luxe mini-cheesecakes met een verrukkelijke topping van slagroom en aardbeien gemaakt. Deze mini taartjes zien eruitzien als schattige kerstmutsjes. Deze mini-cheesecakes de perfecte afsluiter voor een kerstdiner met meerdere gangen. Ze zijn klein, verfrissend en niet te machtig.

Hoe maak je deze mini cheesecakes?

Deze mini cheesecakes worden bereid met een mix van roomkaas, zure room en ei, en gezoet met Sukrin icing, een fijn poeder van erythritol en een beetje stevia, wat zorgt voor een betere oplosbaarheid en een gelijkmatige zoetverdeling. De glutenvrije bodem maken we van amandelmeel en boter, een simpele, maar lekkere combinatie. De topping (opgeklopte slagroom) verdelen we over de taartjes m.b.v. een spuitzak. Om de cheesecakes gemakkelijk in vorm te krijgen, is het aan te raden cupcakebakjes in een cupcakehouder of -vorm te plaatsen. Dit helpt de cheesecakes hun vorm te behouden. Verwijder de bakjes voordat je de topping toevoegt.

Tips

Als er mensen geen aardbeien lusten of mogen, kun je ook frambozen of bramen gebruiken. Maak de cheesecakes het liefst een dag van tevoren, zodat ze een hele nacht kunnen afkoelen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere desserts en/of kerstrecepten.

Print
Luxe mini cheesecakes.

Luxe mini cheesecakes (koolhydraatarm)

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 455
  • Porties: 6 mini cheesecakes 1x
  • Categorie: Dessert

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Smelt ondertussen de boter en meng dit in een kom met de rest van de ingrediënten voor de bodem.
  2. Doe 6 cupcake bakvormpjes in een cupcakehouder. Verdeel het mengsel voor de bodem over de bakjes en druk goed aan.
  3. Bak de bodem in de vormpjes 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Verlaag de oventemperatuur vervolgens tot 140 graden.
  4. Klop met een elektrische mixer de roomkaas met Sukrin Icing luchtig. Voeg vervolgens de zure room, 1/2 el citroensap, vanille-extract toe en meng nog eens goed, tot een glad geheel.
  5. Klop 1 ei los in een aparte kom en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Meng nog eens 20 seconde met de elektrische mixer, totdat alles goed is gemengd.
  6. Verdeel de vulling over de cupcakevormpjes met gebakken bodem. Bak de mini cheesecakes nog eens 20 minuten in de voorverwarmde oven (140 graden). Zet de oven daarna uit en laat de cheesecakes in de oven afkoelen.
  7. Zet de cheesecakes daarna in de koelkast (afgedekt), voor minimaal 6 uur, maar het liefst een hele nacht.
  8. Klop voor het opdienen de slagroom met de Sukrin icing luchtig. Gebruik hiervoor een elektrische mixer. Schep de slagroom daarna in een spuitzak en laat het even opstijven in de koelkast.
  9. Haal de mini cheesecakes uit de koelkast en haal voorzichtig het cupcakebakje ervanaf. Snijd het kontje van de aardbeien eraf, zodat deze rechtop kunnen staan. Leg op elke cheesecake 1 aardbei en spuit de slagroom langs de aardbei en een toefje op de aardbei, zodat je een kerstmutsje krijgt.
  10. Garneer met wat Sukrin Icing en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cheesecake
  • Calorieën: 211
  • Vetten: 19,9
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 5,0
Luxe mini cheesecakes.

5 Reacties

  1. De cheesecake bites gemaakt op
    24 december als tussendoortje voor de kerstdagen.

    Wij hebben ervan genoten, super recept! ❤️❤️❤️

    Reageer
  2. vanmiddag heb ik deze heerlijk uitziende gebakjes gemaakt. nog niet geproefd maar ze ruiken heerlijk dus dat komt vast goed.
    kan ik deze ook (ongedecoreerd) invriezen?

    Reageer
    • Hi Sylvia,

      Wat leuk! Je kunt ze invriezen zonder de topping en deze dan vlak voor het opdienen alsnog erop doen.

      Reageer
      • Even een voorproefje genomen en ze zijn HEERLIJK!!!
        De rest heb ik zonder topping in de vriezer staan.
        Laat kerst maar komen….

        Reageer
        • hoi, ik heb de cheescakejes gebakken maar ze zijn ingezakt. Ze smaken heerlijk. Nu stond er dat je ze in de oven moet laten afkoelen. Ik heb de deur vd oven opengezet maar misschien moet het met een dichte oven? Verder genieten vd recepten.

          Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*