Maaltijdsalade met sperziebonen

Maaltijdsalade met sperziebonen en feta

Sperziebonen worden vaak warm geserveerd als bijgerecht bij bijv. een stukje vlees en aardappelen, maar wist je dat je deze boontjes ook koud heel lekker zijn? Met dit recept laten we zien hoe je dit ‘saaie’ bijgerecht omtovert tot een heerlijke koolhydraatarme maaltijdsalade! Je hebt slechts een aantal basisingrediënten nodig, zoals sperziebonen, waterkers, amandelen, spekjes, feta en avocado. Ideaal om te serveren als lunch of lichte avondmaaltijd in de zomer of lente. Snel, makkelijk en voedzaam!

Sperziebonensalade maken
De sperzieboon heeft van zichzelf een neutrale smaak en kan daardoor goed worden gebruikt als basis voor een salade. De sperzieboon bevat veel vezels en vitamines. In deze salade hebben we als basis, naast sperziebonen, waterkers gebruikt. Waterkers behoort tot de kruisbloemige groente. Waterkers is rijk aan vitamine C, K en A en geeft de salade net iets meer pit. Verder brengen we de salade op smaak met feta en avocado en zorgen de spekjes en amandelen voor een lekkere crunch.

Tips
Je kunt deze salade ook serveren met extra groenten zoals cherrytomaten of gebakken shiitake. Als waterkers bij jou lastig te vinden is, kun je deze ook vervangen door veldsla of rucola. Eet je deze salade als avondeten? Voeg dan eventueel een stukje vlees of vis toe om je maaltijd compleet te maken. Bekijk voor meer inspiratie ook onze ander salade recepten.

Print
Maaltijdsalade met sperziebonen

Maaltijdsalade met sperziebonen en feta

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr sperziebonen
  • 50 gr waterkers
  • 1 avocado
  • 50 gr amandelen
  • 100 gr spekreepjes
  • 65 gr feta
  • 1 bosui
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snij de bovenstukjes van de sperziebonen af en spoel ze af onder koud water.
  2. Doe een laagje water in een pan samen met de sperziebonen. Kook de sperziebonen 8-10 minuten beetgaar. Bak ondertussen de spekjes op middelhoog vuur en laat ze en afkoelen en uitlekken op een paar vellen keukenpapier.
  3. Giet het water van de sperziebonen af en laat ze zonder deksel afkoelen. Rooster vervolgens de amandelen in een koekenpan boven een middelhoog vuur.  
  4. Verdeel de sperziebonen over twee borden. Verdeel hier de waterkers en spekjes overheen. Brokkel de feta, snijd de avocado in blokjes en hak de amandelen fijn. Garneer de salade met de feta, amandelen, avocado, peper, zout en olijfolie. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 682
  • Vetten: 57,9
  • Koolhydraten: 7,8
  • Vezels: 12,6
  • Eiwitten: 26,6

 

Maaltijdsalade met sperziebonen

1 reactie

  1. Om er een avondmaaltijd van te maken, heb ik er kipfilethaasjes bij gegrild. Een blijvertje

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*