Marokkaanse frittata.

Marokkaanse frittata

De laatste tijd zijn we recepten aan het bedenken die makkelijk zijn om van tevoren te bereiden en mee te nemen naar werk of die meerdere porties oplevert uit één kookproces. De frittata is een favoriet geworden omdat het aan al deze eisen voldoet. Dit keer maken we een frittata (quiche zonder korst) op Marokkaanse wijze. We gebruiken specerijen als ras el hanout, harissa, feta en groenten, zoals aubergine en paprika.

Wat maakt deze frittata zo lekker?

De Marokkaanse keuken is bekend om haar rijke gebruik van specerijen en gevarieerde smaken, en dat proef je terug in onze frittata. We gebruiken een mildere harissa om het toegankelijk te houden, want het kan behoorlijk pittig zijn. Als je van een beetje meer pit houdt, kun je altijd de sterkere variant kiezen.

De kruiden mixen we met eieren, feta en groenten. We gebruiken aubergine, paprika en bosui. De aubergine grillen we eerst even kort met ras el hanout, zo krijgt het een extra lekker smaakje die goed combineert met de harissa.

Tips

In dit recept gebruiken we feta, wat de frittata net wat extra smaak en structuur geeft. Je kunt ook zachte geitenkaas gebruiken, of als je het zuivelvrij wilt houden, de kaas weglaten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijtrecepten.

Print
Marokkaanse frittata.

Marokkaanse frittata

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Marokkaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1/2 rode paprika
  • 1 aubergine (ca. 200 gr)
  • 1 stengel bosui
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el olijfolie
  • 6 eieren (M)
  • zout en peper
  • 1/2 el citroenrasp (bio citroen)
  • 1 el (plantaardige) melk
  • 1 el milde harissa
  • 100 gr feta
  • verse peterselie
  • verse koriander

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes, de aubergine in plakken en de bosui fijn. Kruid de aubergine plakken met 2/3 eetlepel ras el hanout. Bewaar 1/3 eetlepel voor later.
  3. Verwarm een grote koekenpan met wat olijfolie boven een middelhoog vuur en voeg de aubergine plakken toe. Grill de aubergines aan beide zijden. Haal uit de pan en zet opzij. Bewaar 5 kleine plakjes aubergine apart voor de topping.
  4. Klop ondertussen de eieren in een kom met een elektrische mixer. Voeg peper, zout, citroenrasp en melk toe en meng tot het licht schuimig is. Voeg de harissa toe en mix nogmaals kort.
  5. Schep 2/3 van de groenten over in een ovenschaal of pan met een diameter van 20 cm. Voeg ook de helft van de gesneden bosui toe.
  6. Schenk het gemengde eimengsel erover en schep de overige groenten over het eiermengsel. Verdeel de overgebleven plakjes aubergine over de frittata en strooi de resterende ras el hanout kruiden erover. Brokkel vervolgens de feta eroverheen, maar bewaar wat voor de garnering.
  7. Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 2 porties en garneer met verse peterselie, koriander en verse feta.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de frittata)
  • Calorieën: 413
  • Vetten: 29,5
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 28,4

 

Marokkaanse frittata.

2 Reacties

  1. smaakte goed alleen de frittata was paperig, als ik in de pan met deksel doe wordt hij vaster. volgende keer op mijn eigen manier ipv de oven.

    Reageer
  2. Het was super lekker. Ik heb er nog een slaatje bijgemaakt.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*