Print
Marokkaanse frittata.

Marokkaanse frittata

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Marokkaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1/2 rode paprika
  • 1 aubergine (ca. 200 gr)
  • 1 stengel bosui
  • 1 el ras el hanout
  • 1 el olijfolie
  • 6 eieren (M)
  • zout en peper
  • 1/2 el citroenrasp (bio citroen)
  • 1 el (plantaardige) melk
  • 1 el milde harissa
  • 100 gr feta
  • verse peterselie
  • verse koriander

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
  2. Snijd de paprika in kleine blokjes, de aubergine in plakken en de bosui fijn. Kruid de aubergine plakken met 2/3 eetlepel ras el hanout. Bewaar 1/3 eetlepel voor later.
  3. Verwarm een grote koekenpan met wat olijfolie boven een middelhoog vuur en voeg de aubergine plakken toe. Grill de aubergines aan beide zijden. Haal uit de pan en zet opzij. Bewaar 5 kleine plakjes aubergine apart voor de topping.
  4. Klop ondertussen de eieren in een kom met een elektrische mixer. Voeg peper, zout, citroenrasp en melk toe en meng tot het licht schuimig is. Voeg de harissa toe en mix nogmaals kort.
  5. Schep 2/3 van de groenten over in een ovenschaal of pan met een diameter van 20 cm. Voeg ook de helft van de gesneden bosui toe.
  6. Schenk het gemengde eimengsel erover en schep de overige groenten over het eiermengsel. Verdeel de overgebleven plakjes aubergine over de frittata en strooi de resterende ras el hanout kruiden erover. Brokkel vervolgens de feta eroverheen, maar bewaar wat voor de garnering.
  7. Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 2 porties en garneer met verse peterselie, koriander en verse feta.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de frittata)
  • Calorieën: 413
  • Vetten: 29,5
  • Koolhydraten: 6,8
  • Vezels: 4,1
  • Eiwitten: 28,4

22 reviews