Print
Ovenschaal met drie stuks gebakken kipfilet gekruid met Marokkaanse kruiden.

Marokkaanse kipfilet

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 kipfilets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Marokkaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (150 gr per stuk)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 3/4 tl zout
  • 1/2 tl paprika
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng ondertussen in een kleine kom alle ingrediënten behalve de kip. Eenmaal goed gemengd smeer je het kruidenmengsel over de kipfilets.
  2. Plaats de kipfilets op een ingevette ovenschaal en bak de kipfilets 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 162
  • Vetten: 5,5
  • Koolhydraten: 1,3
  • Eiwitten: 25,3