Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Marokkaanse traybake met kip, pompoen en bloemkool.

Marokkaanse traybake met kip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Marokkaans

Ingrediënten

Schaal

Kip en marinade

  • 600 gr kipdijfilet
  • 30 ml olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 t gemalen koriander
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1/2 kaneel
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1 tl zout
  • zwarte peper naar smaak

Groente

  • 400 gr bloemkoolroosjes (1/2 bloemkool)
  • 1/2 hokkaido of flespompoen (ca. 500 gr)
  • 1 aubergine
  • 1 grote paprika
  • 1 grote rode ui
  • 2 el olijfolie

Kruidenmix voor groente

  • 30 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl ras el hanout
  • 1/2 tl kaneel
  • chilivlokken naar smaak
  • zout en peper naar smaak

Voor erbij

  • 200 ml Griekse yoghurt, 10% vet
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Marineer de kip. Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook en alle specerijen. Voeg de kipdijfilets toe, hussel goed door en laat minimaal 15 minuten (hoe langer hoe beter) marineren.
  2. Bereid de oven en groenten voor. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht) en bekleed een ruime bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in plakken, de bloemkool in roosjes, de aubergine in blokjes, de paprika in repen en de rode ui in parten.
  3. Bakken. Leg de pompoen, bloemkool en aubergine op de bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de gemarineerde kip tussen de groenten en bak 10 minuten in de oven.
  4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de kruidenmix. Haal de bakplaat uit de oven en leg de kip tijdelijk op een bord. Voeg de paprika en rode ui toe aan de groenten, giet de kruidenmix erover en hussel alles goed door.
  5. Leg de kip weer terug op de bakplaat en bak nog 20–25 minuten, tot de kip goudbruin en de groenten gaar zijn.
  6. Maak de saus. Pers het knoflookteentje en meng met de yoghurt, citroensap en koriander. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveren. Verdeel de kip en groenten over 3 borden en serveer met de frisse yoghurtsaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 615
  • Vetten: 43,7
  • Koolhydraten: 8,2
  • Vezels: 3,7
  • Eiwitten: 45