Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Marry me chicken wraps met sla.

Marry me chicken wraps

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Amerikaans

Ingrediënten

Schaal

Marry me chicken wraps

  • 1/2 kleine ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr kipfilet, in blokjes
  • 30 gr zongedroogde tomaten
  • 1 tl verse tijm (van 2 takjes)
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 15 gr rode pesto
  • zout en peper
  • 50 gr crème fraîche
  • 40 gr mozzarella, geraspt + extra als topping
  • 25 gr parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 Lowcarbchef keto wraps
  • Verse basilicum (optioneel)

Frisse salade

  • 75 gr rucola slamelange
  • ¼ komkommer
  • 50 gr cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn en pers het teentje knoflook. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Kruid de kipfilet met zout en peper en voeg toe aan de pan. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar.
  2. Voeg de zongedroogde tomaten toe en daarna ook de tijm, oregano en rode pesto. Bak dit kort mee. Proef de kip even als het gaar is en breng indien nodig op smaak met extra zout en peper.
  3. Voeg de gebakken kip, tomaat en kruiden toe aan een kom en roer de creme fraiche, mozzarella en parmezaanse kaas erdoor 
  4. Smeer nu een kant van een wrap in met een beetje van de saus (dit maakt de wraps extra krokant en smaakvol aan de buitenkant.
  5. Zet het vuur lager en leg de wrap met de ‘natte’ kant in de pan. Verdeel over de linkerhelft wat kip met saus en extra geraspte kaas. Vouw de rechterhelft over de linkerhelft en bak even, draai daarna om, en bak, totdat beide kanten goudbruin zijn.
  6. Herhaal deze 2 stappen stap met de andere wrap.
  7. Meng in een slakom de slamelange, gesneden komkommer, en cherrytomaten. Besprenkel met olijfolie en citroen. 
  8. Serveer een gevulde wrap met de helft van de frisse salade en garneer evt. met wat basilicum. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap + 1/2 van de salade
  • Calorieën: 641
  • Vetten: 43
  • Koolhydraten: 9,5
  • Vezels: 14,4
  • Eiwitten: 46,2