Dessertglazen gevuld met mascarpone, blauwe bessen en aardbeien!

Mascarpone toetje met bessen

Een lekker koolhydraatarm dessert, mascarpone toetje met bessen. Deze heerlijke mousse met blauwe bessen en aardbeien is makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai. Je kunt verschillende soorten fruit gebruiken, zelf vind ik de mousse super lekker met blauwe bessen en aardbeien. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Dessertglazen gevuld met mascarpone, blauwe bessen en aardbeien!

Mascarpone toetje met bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.8 sterren uit 9 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 6 glazen 1x
  • Categorie: Dessert

Ingrediënten

Schaal
  • 115 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 3 el Sukrin Icing of erythritol naar smaak
  • 250 gr aardbeien
  • 125 gr blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Klop in een grote kom met een elektrische mixer de mascarpone, slagroom, vanille extract en Sukrin Icing samen op de hoogste stand, totdat er stijve pieken ontstaan.
  2. Snijd de aardbeien in kleine blokjes en verdeel deze over je zes mooiste dessertglazen. Verdeel vervolgens de mascarpone over de glazen en maak het af met de blauwe bessen. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 glas
  • Calorieën: 169
  • Vetten: 15,2
  • Koolhydraten: 5,4
  • Eiwitten: 1,8

 

Dessertglazen gevuld met mascarpone, blauwe bessen en aardbeien!

30 Reacties

  1. Ik heb er nog griekse yogurt door gemengd was erg lekker






    Reageer
  2. Heerlijk. De “dirty” version was al aan favoriet van mij. Zo blij dat ik nu ook een kha-arme versie heb!






    Reageer
  3. Heerlijk!! Om je vingers bij af te likken😋






    Reageer
  4. Heerlijk, ik heb op de bodem aarbeien gelatine gedaan ( van verse aardbeien). En halve aardbeien boven op. Mmmmm






    Reageer
    • Lekker! Ik heb er stukjes aardbei doorheen gemengd en in kleine porties in de diepvries gezet. Altijd wat om aan te pakken 😊.

      Reageer
  5. Super heerlijk nagerecht. Ik heb echter geen zoetstof of suiker toegevoegd. De aardbeien en blauwe bessen zijn al zoet genoeg. Zeker voor herhaling vatbaar en te variëren met fruit.

    Reageer
  6. Hallo Quint
    Het lijkt mij heerlijk ik ga het morgen maken, zou dit ook kunnen met aarbeien en bessen uit de diepvries??

    Reageer
  7. vanavond ook zoiets gemaakt maar dan met sterke koffie erdoor! erg lekker toetje maar ook heel machtig!

    Reageer
  8. Ik heb dit dessert al vaak gemaakt. Het ziet er heerlijk uit en het smaakt fantastisch. Dat vinden ook onze gasten. Bovendien is het heel snel klaar.






    Reageer
  9. Heerlijk! Gemaakt met frambozen en blauwe bessen. De stevia heb ik vervangen door een beetje honing. Super lekker met de mascarpone.

    Reageer
  10. Net gemaakt en een klein beetje canderel cacaopoeder door gedaan. Afgewerkt met blauwe bessen.
    Iedereen heeft er van gesmuld 😉






    Reageer
  11. Zojuist gemaakt en i.p.v. de Sucrin een rijpe banaan en een beetje dadelstroop gebruikt. Het was heerlijk!

    Reageer
  12. Dit is al de 3e keer dat ik dit toetje maak. Snel klaar, nachtje in de koelkast. Echt heerlijk. Deze keer wordt het met aardbeien en aardbeien.






    Reageer
  13. Hoi Quint, kun je dit toetje ook langer bewaren? Of invriezen misschien?

    Reageer
    • Hi Roos,

      Je kunt het toetje 2 tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen zou ik niet aanraden, dit gaat ten koste van de smaak.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  14. Heerlijk toetje, al diverse keren gemaakt. Vandaag maak ik het met blauwe bessen en frambozen.

    Reageer
    • Heerlijk toetje, ik had frambozen onder in gedaan ipv aardbeien, blauwe bessen bovenop. Dit ga ik vaker maken!

      Reageer
  15. Ik doe bij de mascarpone altijd speculooskruiden bij en dat vervangt de amaretto 😉

    Reageer
  16. Kan ik door het mascarpone/, slagroommengsel ook een bepaalde likeur doen?

    Reageer
    • Hi,

      Als jij dat lekker vindt kan dat natuurlijk. Let op likeur bevat veel suikers en hierdoor is het dessert niet meer koolhydraatarm.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  17. Echt super lekker en snel gemaakt!

    Reageer
  18. Wij hebben het gisteren als toetje bij ons kerstdiner geserveerd. Iedereen vond het heerlijk.

    Reageer
  19. Zelf vind ik dit super lekker net klaar gemaakt voor mijn kerstdiner ?






    Reageer
  20. Als je gewone suiker wilt gebruiken hoeveel gram heb je dan nodig?

    Reageer
    • Hi Shah,

      Ik denk ongeveer 4-5 el suiker. Na het toevoegen even proeven of het zoet genoeg is en anders meer toevoegen.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  21. Echt een superheerlijk toetje! Met m’n zwangerschapssuiker iets waar ik echt kan van genieten.

    Reageer
  22. Lijkt me heerlijk. Hoe lang van te voren is dit klaar te maken ?

    Reageer
    • Hoi Gre,

      Het toetje heb je binnen 10 minuten gemaakt. Als je het koud wilt serveren raad ik aan om de glazen minimaal 30 minuten in de koelkast te laten staan.

      Groet,

      Quint

      Reageer
    • Ga dit lekker maken, heb alles al in huis. Heerlijk toetje en gauw klaar en nog eens laag in cal. Bedankt🙏👳‍♀️






      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*