Zin in iets warms, kruidigs en vullends na een lange dag? Dan is deze Thaise massaman curry precies wat je zoekt. Het is een heerlijke avondmaaltijd boordevol groente, zachte stukjes vlees en een romige kokosmelksaus met Thaise kruiden. En het mooiste? Hij past perfect binnen een koolhydraatarme of keto levensstijl.
Wat is massamancurry en hoe maak je het?
Massamancurry is een milde, Thaise curry met invloeden uit India, bekend om zijn warme specerijen, zachte structuur en romige, lichtzoete saus. Voor dit recept kozen we bewust voor de kant-en-klare massamancurrypasta van Fairtrade Original. Die is verrassend goed op smaak en bespaart je flink wat tijd in de keuken. We maakten het gerecht koolhydraatarm door de traditionele aardappel te vervangen door knolselderij, net zo lekker, maar veel lager in koolhydraten. Samen met kokosmelk, een lepel pindakaas, knapperige groente en geroosterde cashewnoten ontstaat er een geurige curry die mooi in balans is. Serveer met bloemkoolrijst, verse koriander en een partje limoen, en genieten maar!
Tips
Je kunt dit gerecht makkelijk aanpassen naar jouw voorkeur. Geen fan van pittig? Laat de chili weg of serveer die apart. Liever vegetarisch? Vervang het vlees door tofu of tempeh. Ook fijn: je kunt de curry goed voorbereiden of bewaren voor later, de smaken worden zelfs nog beter als hij een dagje in de koelkast heeft gestaan. Fan van curry? Bekijk dan ook onze andere koolhydraatarme curry recepten!
Print
Massaman curry (koolhydraatarm)
- Bereidingstijd: 15
- Kooktijd: 25
- Totale tijd: 40
- Porties: 3 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
- Keuken: Thais
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 knolselderij (ca. 300 gr)
- 400 gr sperziebonen
- 1 rode paprika
- 40 gr cashewnoten
- 1/2 rode chilipeper (optioneel)
- 2 el kokosolie
- 400 gr kipdijfiletblokjes
- 1 bakje Fairtrade Original Thaise massaman currypasta (70 gr)
- 1 el 100% pindakaas
- 1 el erythritol
- 1/2 el vissaus of sojasaus (optioneel)
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 400 gr bloemkoolrijst
- zout en zwarte peper naar smaak
- verse koriander en limoen
Bereidingswijze
- Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook en rasp de gember. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de paprika in reepjes of blokjes. Hak de cashewnoten grof en rooster ze vlak voor het serveren in een droge pan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Verhit 1 eetlepel kokosolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de kipdijfiletblokjes of runderreepjes in twee porties 1 tot 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg vervolgens 2 theelepels van de currypasta toe, roer kort door en haal het vlees uit de pan. Zet apart.
- Zet het vuur middelhoog en voeg de overige eetlepel kokosolie toe aan dezelfde pan. Fruit de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Roer dan de rest van de currypasta erdoor en bak dit nog 2 minuten mee.
- Voeg de knolselderij, sperziebonen en paprika toe en wok dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens de pindakaas en erythritol toe en roer goed door. Schenk de kokosmelk erbij en meng alles tot een egale saus. Breng op smaak met vissaus of sojasaus, als je dat lekker vindt.
- Laat de curry ongeveer 10 minuten zachtjes koken zonder deksel, zodat de saus iets indikt en de groenten beetgaar worden. Voeg daarna het vlees weer toe aan de pan en laat dit nog 2 tot 3 minuten meekoken (bij kip iets langer), tot het vlees volledig gaar is. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm ondertussen de bloemkoolrijst in een koekenpan met wat kokosolie of olijfolie, 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng licht op smaak met zout.
- Schep de bloemkoolrijst in drie diepe borden, verdeel de curry erover en garneer met de geroosterde cashewnoten, fijngehakte koriander, een partje limoen en eventueel wat gesneden rode chilipeper.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
- Calorieën: 757
- Vetten: 51,1
- Koolhydraten: 25
- Vezels: 17,8
- Eiwitten: 40,5

Deze Curry is echt heerlijk en ga ik vaker maken. Bedankt voor al jullie heerlijke recepten!