Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Thaise massaman curry met bloemkoolrijst en knolselderij

Massaman curry (koolhydraatarm)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Thais

Ingrediënten

Schaal
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 knolselderij (ca. 300 gr)
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 40 gr cashewnoten
  • 1/2 rode chilipeper (optioneel)
  • 2 el kokosolie
  • 400 gr kipdijfiletblokjes
  • 1 bakje Fairtrade Original Thaise massaman currypasta (70 gr)
  • 1 el 100% pindakaas
  • 1 el erythritol
  • 1/2 el vissaus of sojasaus (optioneel)
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • verse koriander en limoen

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes, pers de knoflook en rasp de gember. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de paprika in reepjes of blokjes. Hak de cashewnoten grof en rooster ze vlak voor het serveren in een droge pan tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de kipdijfiletblokjes of runderreepjes in twee porties 1 tot 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg vervolgens 2 theelepels van de currypasta toe, roer kort door en haal het vlees uit de pan. Zet apart.
  3. Zet het vuur middelhoog en voeg de overige eetlepel kokosolie toe aan dezelfde pan. Fruit de ui ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1 minuut mee. Roer dan de rest van de currypasta erdoor en bak dit nog 2 minuten mee.
  4. Voeg de knolselderij, sperziebonen en paprika toe en wok dit 5 minuten mee. Voeg vervolgens de pindakaas en erythritol toe en roer goed door. Schenk de kokosmelk erbij en meng alles tot een egale saus. Breng op smaak met vissaus of sojasaus, als je dat lekker vindt.
  5. Laat de curry ongeveer 10 minuten zachtjes koken zonder deksel, zodat de saus iets indikt en de groenten beetgaar worden. Voeg daarna het vlees weer toe aan de pan en laat dit nog 2 tot 3 minuten meekoken (bij kip iets langer), tot het vlees volledig gaar is. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verwarm ondertussen de bloemkoolrijst in een koekenpan met wat kokosolie of olijfolie, 3 tot 5 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig en breng licht op smaak met zout.
  7. Schep de bloemkoolrijst in drie diepe borden, verdeel de curry erover en garneer met de geroosterde cashewnoten, fijngehakte koriander, een partje limoen en eventueel wat gesneden rode chilipeper.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3 van het totaal)
  • Calorieën: 757
  • Vetten: 51,1
  • Koolhydraten: 25
  • Vezels: 17,8
  • Eiwitten: 40,5