Mexicaans stoofvlees met cheddar en wraps.

Mexicaans stoofvlees

Dit Mexicaans stoofvlees is echt onweerstaanbaar lekker, je eet het met groenterijst, in koolhydraatarme taco of als burrito. Voor dit stoofvlees recept gebruiken we runderriblappen met chipotle peper als belangrijkste smaakmaker. Serveer het stoofvlees op onze lowcarbchef wraps en zet de tafel vol met Mexicaanse dips.

Hoe bereid je dit Mexicaanse stoofgerecht?

De bereiding van stoofvlees duurt lang omdat het moet stoven, maar eigenlijk is het een heel makkelijk recept waarbij de voorbereidingen maar kort zijn. De meeste ingrediënten van dit recept heb je waarschijnlijk wel in huis. Het enige speciale ingrediënt is de Chipotle peper.

Chipotle peper
Chipotle peper is een Mexicaanse smaakmaker en is eigenlijke een gedroogde en gerookte jalapeño peper. De smaak is dan ook eerder rokerig dan pittig. Voor dit gerecht heb je twee opties: de gedroogde Chipotle pepers of de Chipotle pepers in adobo saus. De peper in adobo saus heeft een sterkere rokerige en pittige smaak. Voor de gedroogde pepers voeg je tomatenpuree toe, dit hoeft niet bij de andere variant, want hier zit het van zichzelf al in. Je kunt het bij de Albert Heijn kopen van het merk La Morena.

Marinade
Voor dit stoofvlees bereiden we een heerlijke marinade. Je kunt deze eenvoudig samenstellen met een staafmixer of in de keukenmachine. Zodra het vlees aan alle kanten mooi goudbruin gebakken is, giet je de marinade eroverheen en laat je het geheel sudderen, totdat het vlees heerlijk mals is. Zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is met de marinade, zodat alle smaken optimaal in het vlees trekken.

Bereidingstip

Heb je een instant pot thuis, dan kun je dit stoofvlees in 40 minuten al op tafel zetten. Volg de stappen van de bereidingswijze, maar gebruik in plaats van een stoofpan de instant pot. Zet de instant pot op sauté stand als je het vlees bakt en vervolgens op pressure cook voor 35 minuten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere stoofvlees en dinerrecepten.

Print
Mexicaans stoofvlees met cheddar en wraps.

Mexicaans stoofvlees

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 180
  • Totale tijd: 200
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 grote gele ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 gedroogde chipotle pepers + 1 el tomatenpuree of 3 chipotle pepers in adobo saus
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • zout en peper naar smaak
  • 1 el gedroogde oregano
  • 350 ml runderbouillon (soepfabriek) of 350 ml water + 0,8 runderbouillonblokje
  • 750 gr riblappen
  • 1,5 el kokosolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 stuks baby romaine sla of 4 Lowcarbchef wraps

Topping opties

  • 1 stengels bosui
  • Crème fraîche
  • Guacamole
  • Geraspte cheddar

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn grof en pel de knoflook en doe in een keukenmachine. Maal fijn. Voeg dan de Chipotle peper, gemalen komijn, koriander, peper, zout en oregano toe. Meng nogmaals en voeg ook de bouillon toe. Meng nog een keer.
  2. Snijd het vlees in grove stukken. Kruid met peper en zout.
  3. Zet een stoofpan op een hoog vuur. Voeg de kokosolie toe. Als de kokosolie gesmolten is, voeg je het vlees toe. Bak dit vervolgens rondom goudbruin.
  4. Voeg het kruidenmengsel en de laurierblaadjes toe en roer het vlees erdoorheen.
  5. Breng aan de kook en zet het vuur zachter. Laat 3 tot 4 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe door en voeg wat water toe als er te veel water is verdampt.
  6. Trek het vlees na het stoven uit elkaar en roer goed door. Proef even en voeg indien nodig wat extra zout toe.
  7. Serveer het stoofvlees op romaine sla of in een koolhydraatarme wrap met Mexicaanse bijgerechten zoals kaas, guacamole en bosui.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal) excl. wrap
  • Calorieën: 372
  • Vetten: 23,2
  • Koolhydraten: 2,3
  • Vezels: 0,4
  • Eiwitten: 38,9
Mexicaans stoofvlees met cheddar en wraps.

2 Reacties

  1. Heerlijk, ik heb alles in de slowcooker gedaan dus niets eerst gemengd of aangebakken. 250 ml bouillon gebruikt. 1 uur op high en 4 uur op low of 6,5 uur op low. Deze staat nu weer aan. Lekker straks met sla, guacamole, crème fraiche en cheddar. Dank voor het recept!

    Reageer
  2. Annemieke Coolen

    Erg lekker! Na de 4 uur stoven denk je dat er nog veel vocht over is misschien, maar als het vlees uit elkaar is valt dat reuze mee. Wij aten het op een WeCare volkorenwrap, met crème fraiche, ijsbergsla en geraspte kaas.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*