Print
Mexicaanse enchiladas met kip gemaakt met Lowcarbchef wraps.

Mexicaanse enchiladas met kip

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Enchiladas

  • 400 gr kipdijfilet
  • 1 el Mexicaanse kruiden
  • 1 el boter of olijfolie
  • 1 jalapeño, vers of uit pot
  • 100 gr geraspte kaas
  • 3 Lowcarbchef wraps

Enchiladasaus

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml tomatensaus (passata)
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tot 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl oregano, gedroogd
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • zout en peper
  • 100 ml kippenbouillon

Guacamole

  • 1 avocado, rijp
  • 1 kleine rode ui
  • 1 el limoensap
  • 1/2 tl chilivlokken
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met kant-en-klare Mexicaanse kruiden of gebruik een zelf samengestelde mix. Verwarm de boter of olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Bak de kip rondom goudbruin en zet dan het vuur lager en laat gaar worden met de deksel op de pan.
  2. Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen. Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden. Trek de kip met twee vorken uit elkaar
  3. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze kort in een koekenpan met een eetlepel olijfolie. Voeg vervolgens de tomatensaus (passata) en alle kruiden voor de enchiladasaus toe. Laat een paar minuten pruttelen en voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Zet als het de saus kook het vuur laag en laat 10 minuten pruttelen en indikken.
  5. Pak een grote ovenschaal en schep genoeg saus in de schaal om de bodem mee te bedekken. Schep ook een grote opscheplepel saus in een apart bakje voor later.
  6. Voeg de pulled chicken toe aan de overgebleven saus in de pan. Zet de pan boven een laag vuur en voeg 50 gram geraspte kaas toe. Schep een paar keer om, totdat de kaas is gesmolten.
  7. Pak de wraps erbij, vul elke wrap met wat van de kipvulling en rol op. Leg de opgerolde wrap in de ovenschaal. Herhaal dit totdat je alle wraps hebt gevuld.
  8. Snijd de verse jalapeño in plakjes of gebruik eventueel jalapeño uit een pot. Smeer de overgebleven tomatensaus uit het schaaltje over de wraps en garneer met jalapeño en de rest van de geraspte kaas (50 gram).
  9. Bak de enchiladas 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas is gesmolten. Maak ondertussen de guacamole door de ui fijn te snijden en dit te mengen met de rijpe avocado, limoensap en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Verdeel de wraps over 3 borden en serveer met guacamole en eventueel crème fraîche.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gevulde wrap met saus
  • Calorieën: 627
  • Vetten: 39,4
  • Koolhydraten: 15,3
  • Vezels: 15,9
  • Eiwitten: 44,9

22 reviews