Gehaktballetjes met salsa en zure room.

Mexicaanse gehaktballetjes

Op zoek naar een lekker hapje voor op een feestje of borrel? Dan zijn deze Mexicaanse gehaktballetjes met tomatensalsa perfect. De gehaktballetjes hebben we gemaakt van rundergehakt en gekruid met pittige kruiden. Verder hebben we de balletjes een Mexicaanse twist gegeven door cheddar en stukjes jalapeño toe te voegen. Bij een borrelhapje hoort natuurlijk ook een dip. Wij hebben gekozen voor een frisse tomatensalsa. De salsa is super makkelijk om te maken en past perfect bij de pittige balletjes. Verder kun je de balletjes ook met zure room of guacamole serveren. Doordat we alles zelf hebben gemaakt, bevat een gehaktballetje met salsa slechts 1,5 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van dit hapje genieten als je een streng keto dieet volgt!

Tips:
Bij het maken van de gehaktballetjes hebben wij zelf een el amandelmeel toegevoegd. De amandelmeel dient als vervanger voor paneermeel en zorgt ervoor dat het gehaktballetje niet uit elkaar valt. Je kunt het eventueel weglaten, maar dan komen je balletjes misschien iets minder mooi uit de oven. De gehaktballetjes met tomatensalsa kun je ook serveren als snack of hoofdgerecht met een salade of een portie bloemkoolrijst. Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
Gehaktballetjes met salsa en zure room.

Mexicaanse gehaktballetjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 15 gehaktballetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Snacks
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el amandelmeel
  • 1 jalapeño peper
  • 85 gr geraspte cheddar
  • 1 ei (M)
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 tl komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout

Salsa

  • 1 blikje gepelde tomaten (400 gr)
  • 1 jalapeño peper, fijngesneden
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • limoensap naar smaak
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • handje peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Gehaktballetjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd op een grote snijplank de jalapeño peper in kleine stukjes. Voeg de gesneden peper samen met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan een grote kom.
  2. Meng de ingrediënten in de kom met de handen goed door elkaar. Vorm van het gehakt ca. 15 gehaktballetjes. Plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de balletjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Salsa. Maak ondertussen de salsa door alle salsa ingrediënten toe te voegen aan een blender. Zet de blender aan tot de salsa de gewenste dikte heeft. Voeg de salsa toe aan een kom en zet het even afgedekt in de koelkast.
  4. Serveer de gehaktballetjes met de salsa en eventueel een zure room en bosui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gehaktballetje met salsa
  • Calorieën: 95
  • Vetten: 5,8
  • Koolhydraten: 1,5
  • Eiwitten: 8,9
Gehaktballetjes met salsa en zure room.

4 Reacties

  1. Kun je de cheddar ook vervangen voor geraspte Mozzarella?

  2. Hi,

    Erg lekker recept! 2 vragen:
    Hoeveel gram gepelde tomaten?
    Doe je alle geraspte cheddar meekneden in het gehakt? Later staat er in de bereidingswijze dat je de gehaktballen ermee serveert maar ik heb het erdoor heen gemengd..

    Gr.

    • Hi Fay,

      Ik heb een blikje van 400 gram gebruikt (heb het nu ook in het recept gezet). Verder voeg je de geraspte cheddar toe aan de balletjes tijdens het kneden van het gehakt. De cheddar op de foto is ter decoratie.

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*