Print
Gehaktballetjes met salsa en zure room.

Mexicaanse gehaktballetjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 15 gehaktballetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Snacks
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

Gehaktballetjes

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el amandelmeel
  • 1 jalapeño peper
  • 85 gr geraspte cheddar
  • 1 ei (M)
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 tl komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zout

Salsa

  • 1 blikje gepelde tomaten (400 gr)
  • 1 jalapeño peper, fijngesneden
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • limoensap naar smaak
  • 1 tl komijn
  • 1 tl zout
  • handje peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Gehaktballetjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd op een grote snijplank de jalapeño peper in kleine stukjes. Voeg de gesneden peper samen met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes toe aan een grote kom.
  2. Meng de ingrediënten in de kom met de handen goed door elkaar. Vorm van het gehakt ca. 15 gehaktballetjes. Plaats de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de balletjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Salsa. Maak ondertussen de salsa door alle salsa ingrediënten toe te voegen aan een blender. Zet de blender aan tot de salsa de gewenste dikte heeft. Voeg de salsa toe aan een kom en zet het even afgedekt in de koelkast.
  4. Serveer de gehaktballetjes met de salsa en eventueel een zure room en bosui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 gehaktballetje met salsa
  • Calorieën: 95
  • Vetten: 5,8
  • Koolhydraten: 1,5
  • Eiwitten: 8,9
Copy link