Mexicaanse gevulde courgettes

Een heerlijk Mexicaans gevulde courgette recept!

De courgette is in opkomst! Je ziet de courgette tegenwoordig steeds vaker voorbij komen in recepten. Dat is niet zomaar, je kunt er namelijk van alles mee! Ook de supermarkten hebben deze trend in de gaten en bieden nu kant-en-klare courgette spaghetti aan. Zelf vind ik het erg lekker om courgette te vullen. Dit keer heb ik gekozen om de courgettes te vullen met een Mexicaanse gehaktvulling. De vulling bestaat uit rundergehakt, ui, tomatensaus en Mexicaanse kruiden. Het resultaat is een heerlijk en fris koolhydraatarm gerecht. De Mexicaanse gevulde courgettes vullen goed en zijn het lekkerst om te eten op een warme zomerdag.

Tip:
Bekijk ook onze andere koolhydraatarme Mexicaanse recepten!

Print

Mexicaanse gevulde courgettes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd : 50
  • Porties: 4 gevulde courgettes
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Mexicaans

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 70 gr milde salsa
  • 300 gr rundergehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1/2 tl paprika
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 kleine ui
  • 100 ml tomatensaus
  • 40 gr geraspte kaas
  • optioneel: peterselie of lente-ui

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Pak een grote pan en vul deze met water en een snufje zout. Breng de pan met het gezouten water vervolgens aan de kook.
  2. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in de lengte door tweeën. Verwijder met een lepel voorzichtig het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes en zet opzij.
  3.  Doe de uitgeholde courgettes in het kokende water en laat 1 minuut mee koken.
  4. Pak vervolgens een koekenpan en bak hierin de rundergehakt rul. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en voeg dit samen met de kruiden en het courgette vruchtvlees toe aan de pan.
  5. Voeg dan ook de tomatensaus toe en laat de inhoud van de pan zonder deksel ongeveer 10 minuten sudderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  6. Pak een grote ovenschotel en verspreid over de bodem de milde salsa. Plaats de courgette stukken in de ovenschotel en verspreid het gehaktmengsel over de courgette. Strooi dan de geraspte kaas over de courgettes en dek de ovenschotel af met een stuk aluminiumfolie.
  7. Bak de gevulde courgettes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer na het bakken eventueel met verse peterselie of lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 2 gevulde courgettes
  • Calorieën : 473
  • Vetten : 29,2
  • Koolhydraten : 15,5
  • Eiwitten : 38,6

3 Comments

  1. Agnes Blokzijl

    Heerlijk gegeten van dit pittige gerecht. Ik gebruikte gewone knoflook ( veel lekkerder)
    Pas op met chilipoeder!
    1 courgettehelft was meer dan genoeg ( ik had grote courgettes, hihi).
    Vandaag heb ik de rest van het gerecht gepureerd. Hierbij deed ik 900 ml water met kippenbouillonblokjes, een restje gezeefde tomaten en een scheutje kookroom 20% vet. Dat werd een heerlijk soepje!

  2. Heerlijk gerecht! Lekker beetje ketjap of sojasaus (low carb) er over …

  3. Jonnie

    Gisteravond gemaakt. Wat een heerlijk recept. Ik heb de chilipoeder verlaagd naar 1/8 tl. Al pittig genoeg voor mij. Maar ik vond het echt super! Mijn man heeft er gekookte aardappels bij gegeten maar die heeft er ook van gesmuld. Dus dit wordt vaker gemaakt!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*