Print

Mexicaanse gevulde courgettes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 gevulde courgettes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 70 gr milde salsa
  • 300 gr rundergehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1/2 tl paprika
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 kleine ui
  • 100 ml tomatensaus
  • 40 gr geraspte kaas
  • optioneel: peterselie of lente-ui

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pak een grote pan en vul deze met water en een snufje zout. Breng de pan met het gezouten water vervolgens aan de kook.
  2. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in de lengte door tweeën. Verwijder met een lepel voorzichtig het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes en zet opzij.
  3.  Doe de uitgeholde courgettes in het kokende water en laat 1 minuut mee koken.
  4. Pak vervolgens een koekenpan en bak hierin de rundergehakt rul. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en voeg dit samen met de kruiden en het courgette vruchtvlees toe aan de pan.
  5. Voeg dan ook de tomatensaus toe en laat de inhoud van de pan zonder deksel ongeveer 10 minuten sudderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  6. Pak een grote ovenschotel en verspreid over de bodem de milde salsa. Plaats de courgette stukken in de ovenschotel en verspreid het gehaktmengsel over de courgette. Strooi dan de geraspte kaas over de courgettes en dek de ovenschotel af met een stuk aluminiumfolie.
  7. Bak de gevulde courgettes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer na het bakken eventueel met verse peterselie of lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde courgettes
  • Calorieën: 473
  • Vetten: 29,2
  • Koolhydraten: 15,5
  • Eiwitten: 38,6

22 reviews