Mexicaanse gevulde courgettes

Een heerlijk Mexicaans gevulde courgette recept!

De courgette is in opkomst! Je ziet de courgette tegenwoordig steeds vaker voorbij komen in recepten. Dat is niet zomaar, je kunt er namelijk van alles mee! Ook de supermarkten hebben deze trend in de gaten en bieden nu kant-en-klare courgette spaghetti aan. Zelf vind ik het erg lekker om courgette te vullen. Dit keer heb ik gekozen om de courgettes te vullen met een Mexicaanse gehaktvulling. De vulling bestaat uit rundergehakt, ui, tomatensaus en Mexicaanse kruiden. Het resultaat is een heerlijk en fris koolhydraatarm gerecht. De Mexicaanse gevulde courgettes vullen goed en zijn het lekkerst om te eten op een warme zomerdag.

Tip:
Bekijk ook onze andere koolhydraatarme Mexicaanse recepten!

Print

Mexicaanse gevulde courgettes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 gevulde courgettes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 grote courgettes
  • 70 gr milde salsa
  • 300 gr rundergehakt
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder of cayennepeper
  • 1/2 tl paprika
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 kleine ui
  • 100 ml tomatensaus
  • 40 gr geraspte kaas
  • optioneel: peterselie of lente-ui

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Pak een grote pan en vul deze met water en een snufje zout. Breng de pan met het gezouten water vervolgens aan de kook.
  2. Maak ondertussen de courgettes schoon en snijd ze in de lengte door tweeën. Verwijder met een lepel voorzichtig het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes en zet opzij.
  3.  Doe de uitgeholde courgettes in het kokende water en laat 1 minuut mee koken.
  4. Pak vervolgens een koekenpan en bak hierin de rundergehakt rul. Snijd ondertussen de ui in kleine stukjes en voeg dit samen met de kruiden en het courgette vruchtvlees toe aan de pan.
  5. Voeg dan ook de tomatensaus toe en laat de inhoud van de pan zonder deksel ongeveer 10 minuten sudderen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
  6. Pak een grote ovenschotel en verspreid over de bodem de milde salsa. Plaats de courgette stukken in de ovenschotel en verspreid het gehaktmengsel over de courgette. Strooi dan de geraspte kaas over de courgettes en dek de ovenschotel af met een stuk aluminiumfolie.
  7. Bak de gevulde courgettes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer na het bakken eventueel met verse peterselie of lente-ui. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 gevulde courgettes
  • Calorieën: 473
  • Vetten: 29,2
  • Koolhydraten: 15,5
  • Eiwitten: 38,6

38 Reacties

  1. Gisteren voor het eerst gemaakt en gesmuld. Dit is een heerlijk recept en zal ik vaker maken. Ik had nog veel over omdat ik een hele paprika, champignons en 500g gehakt gebruikt heb. Vandaag eten wij het met spaghetti van Feeling(khb).

    Reageer
  2. Gisteren had ik dit recept gemaakt en het was heerlijk. Het was een beetje teveel, dus ik had wat bewaard voor vandaag. Vandaag beetje bloemkoolpuree erbij gemaakt, geraspte kaas erover en opnieuw gesmuld. Om vaker te maken, was één van mijn favorieten mmm.

    Reageer
  3. Heerlijke recepten allemaal.

    Reageer
  4. Altijd heerlijke recepten van jou, kook met laptop naast mij ,krijg veel complimenten over mijn anders koken, ga nu dit proberen. Dank voor alle lekkere recepten

    Reageer
  5. Dit recept.staat nu weekelijks op ons.menu kids vinden het heerlijk. Ik maak het alleen wat pittiger verder precies zelfde echt top recept.
    Kids eten voldoende groente en 2 helften
    Ook lekker met beetje mais en paprika in gehakt mengsel en salade erbij

    Soms ook

    Reageer
  6. Ziet er heerlijk uit. Ga ik binnenkort ook proberen. Zó leuk keto eten, met al deze lekkere gerechten. Nog wel een vraag: maak je de tomatensaus zelf of koop je deze (welke kan ik evt halen dan)?

    Reageer
  7. Heerlijk gerecht. Een level creme fraiche maakt het af. Qua portie reken 1 courgette per persoon ala je dit als hoofdgerecht wilt eten.

    Reageer
  8. Zoo lekkerrrrr al een paar keer gegeten topper

    Reageer
  9. Heerlijk!!!! Zelfs de kids die gruwelen van courgettes hebben hun vingers afgelikt.

    Reageer
  10. Heerlijk! Wij houden juist wel van pittig, dus hot salsa gebruikt ipv milde salsa. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  11. Heerlijk ……. schaal leeg ……..

    Reageer
  12. Héééérlijk gerecht.

    Reageer
  13. Vandaag dit heerlijke gerecht gemaakt. Alleen heb ik extra champignon er toe gevoegd.

    Reageer
  14. Ik volg al een tijdje een lowcarb dieet. Dit ivm zwangerschapssuiker. En het werkt. Suikerwaarders blijven goed onder controle. Deze schotel is 1 van onze favoriete! Heerlijk gesmuld en komt na de zwangerschap ook zekers weer op tafel

    Reageer
  15. Ik ga het morgen maken! Superbenieuwd!

    Reageer
  16. Heerlijk,
    Heb dit recept nu twee keer gemaakt en behoort nu al tot mijn favorieten.

    Reageer
  17. Tineke Kuipers

    Geweldig recept, heerlijk gegeten zeker voor herhaling vatbaar.

    Reageer
  18. Hoi hoi, onze courgettes waren niet gaar met 1 min in het kokende water….ben ik hier alleen in?

    Reageer
    • Hi Marielle,

      Ik vind het zelf lekker als de courgettes een bite hebben. Je kunt de courgettes iets langer koken (2-3 min) als je dit liever niet hebt.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  19. Echt een aanrader! Heerlijk Mexicaans recept

    Reageer
  20. Tamara Leemans

    Heel erg lekker recept! Dankjewel hiervoor. Meteen een heel grote portie gemaakt (ik had zo een voorgevoel dat dit lekker ging zijn 🙂 en de restjes in de koelkast waren de dag nadien opeens verdwenen. Om ook op de calorieën te letten heb ik het wel lichtjes aangepast en gemaakt met kippengehakt in plaats van rundergehakt en met light geraspte kaas en wat extra paprikapoeder en piment d’espelette toegevoegd om af te kruiden. Heel fijn dat je niet overal hoeft te betalen voor super lekkere recepten. Dankjewel hiervoor! Is een grote hulp in het volhouden van deze nieuwe levensstijl.

    Reageer
  21. Héérlijk gerecht, gaan we zeker vaker maken!

    Reageer
  22. Zeer geslaagd! Erg lekker recept!

    Reageer
  23. Ik ben zojuist begonnen met afvallen dmv shakes (body & fit) en zoveel mogelijk koolhydraat vrij te eten. Maar is de hoeveelheid calorieën dan ook niet belangrijk?

    Reageer
  24. Heerlijk gerecht! Iets heel anders voor een keer en zeker voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  25. Ik heb een simperler variant uitgevoerd van dit recept, maar toch bedankt voor de inspiratie. Onze kinderen houden van pasta bolognese. Ik heb eerst de bolognesesaus gemaakt (met o.a. het vruchtvlees van de uitgeholde corgette) en daarmee de courgettehelften gevuld. De kinderen pasta, wij low carb. Handig te combineren.

    Reageer
  26. Heeeeel erg lekker!
    Ipv kant en klare salsa heb ik mijn eigen gemaakt, nog lekkerder ?

    Dit recept is echt het bewaren waard.

    Reageer
  27. Heerlijk! Juist heb ik het recept moeten maken zonder milde salsa, aangezien ik niet weet wat dit is? Waar is dit te verkrijgen?!
    Mijn vriend heeft ze in plaats van in de oven te steken, laten ‘garen’ op de bbq 🙂

    Reageer
  28. Wederom een heerlijk recept , hetzelfde met de courgette ‘pizzabroodjes’ uit het receptenboek (gebruik ik de snackworstjes vd jumbo voor).
    Ik eet nog steeds heerlijk uit het receptenboek en fijn dat er nog steeds nieuwe recepten bij komen!
    In 5 maanden tijd 30! Kilo afgevallen , dit werkt voor mij het beste en uit eten gaan is ook geen probleem want je kunt alles zonder brood friet rijst e.d bestellen , overal hebben ze wel een broodje hamburher zonder brood , kipsate zonder satesaus of tapas zonder brood, bedankt Quint voor de goede weg!

    Reageer
    • Hoi Netty,

      Bedankt voor je inspirerende verhaal en ga zo door! Fijn om te horen dat onze recepten jou helpen om af te vallen. Wij zeker door met het maken van lekkere en gezonde koolhydraatarme recepten.

      Groet,

      Quint

      Reageer
  29. Gisteravond gemaakt. Wat een heerlijk recept. Ik heb de chilipoeder verlaagd naar 1/8 tl. Al pittig genoeg voor mij. Maar ik vond het echt super! Mijn man heeft er gekookte aardappels bij gegeten maar die heeft er ook van gesmuld. Dus dit wordt vaker gemaakt!!

    Reageer
  30. Heerlijk gerecht! Lekker beetje ketjap of sojasaus (low carb) er over …

    Reageer
  31. Agnes Blokzijl

    Heerlijk gegeten van dit pittige gerecht. Ik gebruikte gewone knoflook ( veel lekkerder)
    Pas op met chilipoeder!
    1 courgettehelft was meer dan genoeg ( ik had grote courgettes, hihi).
    Vandaag heb ik de rest van het gerecht gepureerd. Hierbij deed ik 900 ml water met kippenbouillonblokjes, een restje gezeefde tomaten en een scheutje kookroom 20% vet. Dat werd een heerlijk soepje!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*