Heerlijk Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst, groente en limoen.

Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst. Dit is een heerlijk Mexicaans gerecht met kip, fajita kruiden, paprika, ui en bloemkoolrijst. De bloemkoolrijst met limoensap geeft het gerecht een frisse smaak en maakt het ook nog eens een stuk gezonder. Dit frisse gerecht is lekker om te eten op een warme Zomerse dag. Ik ben benieuwd wat jullie van het recept vinden. Laat het ons weten door onderaan de pagina in de commentsectie een reactie achter laten.

Print
Heerlijk Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst, groente en limoen.

Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

Mexicaanse kipfilet:

  • 450 gr kipfilethaasjes
  • 3 rode paprika’s
  • 1 zoete ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl paprika
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zeezout

Bloemkoolrijst:

  • 600 gr bloemkoolrijst
  • 2 el limoensap
  • geraspte kaas naar smaak
  • avocado en zure room naar smaak
  • handjevol peterselie

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de paprika’s en zoete ui in kleine stukjes. Pak dan een ovenschaal en bekleed deze met een vel bakpapier. Plaats de kipfilethaasje aan een kant van de ovenschaal en de groente aan de andere kant. Besprenkel vervolgens de groente en kipfilet met olijfolie.
  2. Pak dan een klein kommetje en meng hierin alle kruiden. Strooi vervolgens de helft van het kruidenmengsel over de bovenkant van de kipfilet en groente. Draai de kipfilet en groente dan om en strooi de rest van het kruidenmengsel hier over heen. Bak de kipfilethaasjes en groente 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwarm als de kipfilet en groente bijna klaar zijn een grote koekenpan boven een middelhoog vuur met daarin een scheutje olijfolie. Doe als de pan heet is de bloemkoolrijst in de pan en wok dit binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan het limoensap en de peterselie toe aan de pan en roer dit door de bloemkoolrijst.
  4. Verdeel de bloemkoolrijst over vier borden en serveer met de kip en groente uit de oven en eventueel een beetje kaas, avocado en zure room. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4
  • Calorieën: 235
  • Vetten: 9,4
  • Koolhydraten: 10,1
  • Eiwitten: 28,9
Heerlijk Mexicaanse kipfilet met bloemkoolrijst, groente en limoen.

8 Reacties

  1. Wat weer een heerlijk gerecht. Mijn complimenten en dank voor de fijne recepten!

    Reageer
  2. Bas Berkhuijsen

    Die 5 sterretjes is het recept zeker waard Quint. Je recepten beginnen voor ons bijna de Low_Carb bijbel te worden.

    Reageer
  3. Dit was echt lekker. Man en peuter vonden het ook top!

    Reageer
  4. Heerlijk en goedgekeurd door de man ook ?

    Reageer
  5. Ik verdraag geen paprika. Zou ik ipv tomaat kunnen gebruiken? of iets anders?

    Reageer
  6. Deze is echt lekker! Dankjewel Quint voor al je lekkere recepten ik maak vaak gebruikt van je site.

    Reageer
  7. Wat ontzettend lekker! Ik ben sinds gister beginnen met low Carbs dieet om af te vallen, dit recept is werkelijk heerlijk! Dank je wel

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*