Een heerlijke ovenschotel met gehakt, Mexicaanse kruiden, kaas en guacemole.

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Mexicaanse ovenschotel met gehakt.

Dit is een heerlijk Mexicaans gerecht met gehakt, tomaten, kruiden, jalapeños en kaas. Bij het maken van dit recept kun je ook een kant-en-klare taco kruiden gebruiken, echter wordt hier vaak veel suiker aan toegevoegd. Een zelfgemaakte kruidenmix is lekkerder en bevat veel minder koolhydraten! Je kunt de Mexicaanse ovenschotel met gehakt eventueel serveren met guacamole, bloemkool tortilla’s of Lowcarbchefs koolhydraatarme tortilla’s. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Tip: bekijk ook onze andere koolhydraatarme hoofdgerechten!

Print
Een heerlijke ovenschotel met gehakt, Mexicaanse kruiden, kaas en guacemole.

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr mager rundergehakt
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 15 gr boter
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 12 tl uienpoeder of knoflookpoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • 50 gr jalapeños
  • 125 gr geraspte kaas
  • 125 gr zure room
  • 1 stengel lente-ui

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter. Doe het gehakt in de pan en bak dit al roerend gaar. Voeg dan de kruiden en tomaten toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Doe het gehaktmengsel vervolgens in een ovenschaal en verdeel dan de geraspte kaas en jalapeños over het gehaktmengsel. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten.
  3. Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes. Doe de zure room in een klein kommetje en roer de lente-ui er doorheen. Haal de ovenschaal na 15-20 minuten bakken uit de oven en verdeel het gehakt over vier borden. Serveer met de zure room en eventueel een Atkins tortilla en guacamole.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 437
  • Vetten: 32,8
  • Koolhydraten: 4,1
  • Eiwitten: 34,4
Een heerlijke ovenschotel met gehakt, Mexicaanse kruiden, kaas en guacemole.

22 Reacties

  1. Gewoon heerlijk

    Reageer
  2. Heerlijk!

    Reageer
  3. Heerlijk, maar je moet er wel een bijgerecht bij maken. Wij hebben er 2 paprika’s (groen en rood) in gedaan en een wrap bij gegeten!

    Reageer
  4. Heerlijk! De volgende keer doe ik er meer groente bij!

    Reageer
  5. Weer een blijvertje erbij.
    Goeie smaak qua kruiden, echt heerlijk!!😋

    Reageer
  6. Vandaag gemaakt, was echt lekker, heb er zelf nog een rode paprika door gedaan en een zak thaise roerbakgroente dan heb je wat meer vulling helaas waren de wraps van atkins uit het assortiment hier bij AH😬 heb ook een groot blad ijsbergsla als wrap gebruikt!

    Reageer
  7. Heerlijk gerecht!!! Die gaan we vaker maken

    Reageer
  8. Anita Oudshoorn

    Heerlijk recept. Ik heb er paprika, mais, kidneybonen en….. 100ml zwarte koffie ( maakt de smaak nog intenser) aan toegevoegd.

    Reageer
  9. Vandaag dit recept gemaakt.
    Was verrukkelijk.
    In plaats van tortilla’s hebben we er sla bij gegeten.
    Had geen zure room maar crème fraiche gebruikt.
    Een heerlijk combi en genoeg voor 4 porties.

    Reageer
  10. Heerlijk recept!!!! Alleen de voedingwaardes lagen ver uit elkaar… Wat betreft koolhydraten kwam ik lager uit en de rest veel hoger. In de supermarkt pak ik het product het laagste in koolhydraadMaar goed het was erg lekker en ga het zeker vaker maken.

    Reageer
  11. Heerlijk recept

    Reageer
  12. Het was snel gemaakt en we hebben gesmuld! Wel vrij pittig maar de zure room met lente-uitjes erbij is erg lekker, volgende keer wel extra bakje zure room. We hebben het op grote bladen ijsbergsla gelegd. Door de saus van de tomatenblokjes was het wel erg nat, beter om het eerst even uit te laten lekken. Het was voor 3 personen net aan voldoende.

    Reageer
  13. heel lekker

    Reageer
  14. Erg lekker recept, ook voor de kinderen. Ik strooi op de helft van de overschotel jalapeños, voor de kinderen iets te scherp. Ik serveer het met vers gemaakte guacamole en vers gemaakte salsa. Ook gebruik ik chedder kaas ipv gewone kaas. En een paar tortilla chips voor de kinderen erbij 🙂

    Reageer
  15. Ik heb dit gerecht gisterenavond voor het eerst gemaakt. In 1 woord: heerlijk. Ik heb het zonder tortillas gegeten maar met extra guacamole. Voor mij was het meer dan genoeg. Ik heb 1 portie gegeten en de overige 3 porties ingevroren. Bedankt voor dit heerlijke recept. Dit wordt een blijvertje!

    Reageer
  16. Heerlijk in sla blaadjes

    Reageer
  17. Superlekker recept! Heerlijk pittig ook. Op de dagen dat ik (vanwege sport) wat hoger in kh zit, neem ik er zo’n klein blikje kidneybonen bij. Smullen!

    Reageer
  18. Vandaag voor het eerst gemaakt.
    Iedereen vond het erg lekker. Heb er wel rauwkost bij gedaan en de jalapeños weg gelaten.
    iets meer cilli poeder gebruikt. Gaan we zeker vaker eten.

    Reageer
  19. Lekker. Vandaag weer gemaakt met Carbzone tortilla .

    Reageer
  20. Heerlijk! Zeker als je van pittig houdt. Ons zoontje van bijna 5 vond het ook lekker, onze dochter van bijna 9 vondt het te pittig. Dus het wordt zeker nog vaker gemaakt, maar dan voor haar iets minder pittig. Wij hebben het in tortilla gegeten.

    Reageer
  21. Ik heb aangenomen dat de jalapeños eerst (grof) gehakt moeten worden.
    Het smaakte erg lekker maar was als hoofdgerecht niet echt veel.
    Gelukkig had ik nog wat (koolhydraatarme) tortilla’s en vulling in de vriezer liggen, paste er goed bij.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*