Een heerlijke ovenschotel met gehakt, Mexicaanse kruiden, kaas en guacemole.

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, Mexicaanse ovenschotel met gehakt.

Dit is een heerlijk Mexicaans gerecht met gehakt, tomaten, kruiden, jalapeños en kaas. Bij het maken van dit recept kun je ook een kant-en-klare taco kruiden gebruiken, echter wordt hier vaak veel suiker aan toegevoegd. Een zelfgemaakte kruidenmix is lekkerder en bevat veel minder koolhydraten! Je kunt de Mexicaanse ovenschotel met gehakt eventueel serveren met guacamole en Atkins koolhydraatarme tortilla’s. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Tip: bekijk ook onze andere koolhydraatarme hoofdgerechten!

Print
Een heerlijke ovenschotel met gehakt, Mexicaanse kruiden, kaas en guacemole.

Mexicaanse ovenschotel met gehakt

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd : 30 minutes
  • Porties: 4 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Mexicaanse

Ingrediënten

  • 600 gr mager rundergehakt
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 15 gr boter
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1-2 tl uienpoeder of knoflookpoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1/2 tl zout
  • 50 gr jalapeños
  • 150 gr geraspte kaas
  • 125 gr zure room
  • 1 stengel lente-ui
  • optioneel: guacamole
  • optioneel: carbzone tortilla’s

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote koekenpan en verwarm hierin een el boter. Doe de gehakt in de pan en bak dit al roerend bruin. Voeg dan de kruiden en tomaten toe en meng alles goed door elkaar.
  2. Doe het gehaktmengsel vervolgens in een ovenschaal en verdeel dan de geraspte kaas en jalapeños over het gehaktmengsel. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak 15-20 minuten.
  3. Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes. Doe de zure room in een klein kommetje en roer de lente-ui er doorheen. Haal de ovenschaal na 15-20 minuten bakken uit de oven en verdeel het gehakt over vier borden. Serveer met de zure room en eventueel een Carbzone tortilla en guacamole.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/4
  • Calorieën : 444
  • Vetten : 28,7
  • Koolhydraten : 6,7
  • Eiwitten : 40,9

10 Comments

  1. Ik heb aangenomen dat de jalapeños eerst (grof) gehakt moeten worden.
    Het smaakte erg lekker maar was als hoofdgerecht niet echt veel.
    Gelukkig had ik nog wat (koolhydraatarme) tortilla’s en vulling in de vriezer liggen, paste er goed bij.

  2. Heerlijk! Zeker als je van pittig houdt. Ons zoontje van bijna 5 vond het ook lekker, onze dochter van bijna 9 vondt het te pittig. Dus het wordt zeker nog vaker gemaakt, maar dan voor haar iets minder pittig. Wij hebben het in tortilla gegeten.

  3. Lekker. Vandaag weer gemaakt met Carbzone tortilla .

  4. Angelique

    Vandaag voor het eerst gemaakt.
    Iedereen vond het erg lekker. Heb er wel rauwkost bij gedaan en de jalapeños weg gelaten.
    iets meer cilli poeder gebruikt. Gaan we zeker vaker eten.

  5. Hester

    Superlekker recept! Heerlijk pittig ook. Op de dagen dat ik (vanwege sport) wat hoger in kh zit, neem ik er zo’n klein blikje kidneybonen bij. Smullen!

  6. Heerlijk in sla blaadjes

  7. Anette

    Ik heb dit gerecht gisterenavond voor het eerst gemaakt. In 1 woord: heerlijk. Ik heb het zonder tortillas gegeten maar met extra guacamole. Voor mij was het meer dan genoeg. Ik heb 1 portie gegeten en de overige 3 porties ingevroren. Bedankt voor dit heerlijke recept. Dit wordt een blijvertje!

  8. Erg lekker recept, ook voor de kinderen. Ik strooi op de helft van de overschotel jalapeños, voor de kinderen iets te scherp. Ik serveer het met vers gemaakte guacamole en vers gemaakte salsa. Ook gebruik ik chedder kaas ipv gewone kaas. En een paar tortilla chips voor de kinderen erbij 🙂

  9. carola

    heel lekker

  10. Het was snel gemaakt en we hebben gesmuld! Wel vrij pittig maar de zure room met lente-uitjes erbij is erg lekker, volgende keer wel extra bakje zure room. We hebben het op grote bladen ijsbergsla gelegd. Door de saus van de tomatenblokjes was het wel erg nat, beter om het eerst even uit te laten lekken. Het was voor 3 personen net aan voldoende.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*