Print
Portie roereieren met jalepeno, tomaat, kaas en paprika.

Mexicaanse roereieren

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15 minutes
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 3 middelgrote eieren
  • 30 gr geraspte cheddar kaas
  • 1/2 stengel lente-ui
  • 12 stukjes jalapeños uit pot
  • 1/4 ui
  • 1/2 romatomaat
  • handjevol peterselie
  • 1 el boter of olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: koolhydraatarme tortilla

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de lente ui, jalapeños, peterselie en ui in kleine stukjes. Pak dan de tomaat en snijd ook deze in kleine stukjes. Plaats de stukjes tomaat op een vel keukenpapier en laat even uitlekken.
  2. Pak dan een middelgrote kom en klop hierin de eieren los. Verwarm in een koekenpan een el olijfolie en fruit hierin de lente-ui, ui en jalapeños. Voeg de eieren toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het ei langzaam stevig worden. Op het moment dat het ei aan de randen begint te stollen, schuif je met een spatel het ei van de rand naar het midden en roer je alles goed door elkaar.
  3. Voeg wanneer het roerei bijna klaar is de stukjes tomaat en peterselie toe en bak dit nog 1 minuut mee. Verdeel over een bord en garneer met een beetje kaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 365
  • Vetten: 28,7
  • Koolhydraten: 4,3
  • Eiwitten: 21,7
Copy link