Mosterdsoep met pancetta.

Mosterdsoep met pancetta

De herfst en winter lenen zich uitstekend voor het bereiden en genieten van soep. Het is makkelijk te bereiden, voedzaam en biedt warmte tijdens koude dagen. In ons recept van vandaag staat mosterd centraal. In combinatie met de knolselderij krijg je een goed gevulde soep boordevol groenten. Bij de soep serveren we gebakken pancettablokjes, een heerlijke combi met de mosterd.

Mosterdsoep met knolselderij

Knolselderij is een groente laag in koolhydraten en zit vol met vitamines en mineralen. We bakken de knolselderij kort voordat we de bouillon toevoegen. Je kunt zowel groentebouillon als kippenbouillon gebruiken. We voegen ook wat kokosmeel toe. Dit bindt de soep goed.

Voor de soep gebruiken we fijne mosterd omdat deze lager is in koolhydraten dan grove mosterd. Voor de soep kun je zelf bepalen hoeveel mosterd je gebruikt. Wij hebben zelf ongeveer 4 eetlepels toegevoegd. Je hebt dan een mosterd smaak die niet al te sterk is. Als je houdt van een sterkere smaak, voeg dan meer mosterd toe. Ben je niet helemaal zeker van de hoeveelheid mosterd die jij lekker vindt? Begin dan bij 2 eetlepels en proef eerst voordat je meer toevoegt.

Voor de smaak en de eiwitten voegen we pancetta toe als topping. Pancetta is spek van het varken en is net iets voller van smaak dan de spekreepjes. Het is net iets ‘luxer’ dan de gebruikelijke spekjes. Dit maakt het gelijk een goed kerstrecept.

Serveertips

Serveer er voor de lunch een sneetje van ons koolhydraatarm witbrood bij (gemakkelijk zelf te maken met onze mix). Maak je de soep als voor/tussengerecht? Maak de porties dan wat kleiner. In plaats van een lunchgerecht voor 4 personen kun je er als voor/tussengerecht zeker 6 porties van maken. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere soep recepten.

Print
Mosterdsoep met pancetta.

Mosterdsoep met pancetta

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 grote of 6 kleine kommetjes 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el boter of olijfolie
  • 900 ml bouillon (groente of kip) (of blokje(s) opgelost in 900 ml water)
  • 200 gr pancetta of spek(blokjes)
  • 4 tot 5 el fijne mosterd + extra voor garnering
  • bieslook voor garnering
  • optioneel: koolhydraatarm witbrood

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de knolselderij en snijd deze vervolgens in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwarm een eetlepel boter of olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit kort. Voeg dan de knolselderij toe en bak 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur zachter, met de deksel op de pan en laat 20 tot 30 minuten zachtjes doorkoken
  4. Snijd ondertussen de pancetta en bak in een pan krokant. Zet opzij.
  5. Haal de soep van het vuur en laat even afkoelen. Pureer de soep tot een gladde massa. Voeg de mosterd toe en roer er goed doorheen. Voeg naar smaak extra mosterd en peper toe.
  6. Verdeel de soep over vier diepe borden of kommetjes en garneer met de blokjes pancetta, mosterd en bieslook

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote kom (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 322
  • Vetten: 24,4
  • Koolhydraten: 10,5
  • Vezels: 8,4
  • Eiwitten: 10,8

 

Mosterdsoep met pancetta.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*