Print
Oeuf en cocotte met spinazie en zalm.

Oeuf en cocotte met gerookte zalm

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 schaaltjes 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Frans

Schaal

Ingrediënten

  • 4 eieren (M)
  • 3 el crème fraîche
  • 50 verse (baby) spinazie
  • 100 gr gerookte zalm
  • handje verse bieslook
  • 2 sneetjes keto brood (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 C en vet 2 ramekins in met boter of olie. Snijd vervolgens de gerookte zalm in reepjes en die bieslook fijn.
  2. Roerbak de spinazie kort in een koekenpan beetgaar, totdat het is geslonken. Verdeel de spinazie over de ramekins. Klop vervolgens 1 el crème fraîche (of 2 el kokosroom) met 2 eieren in een mengkom samen met peper en zout.
  3. Verdeel de losgeklopte eieren over de schaaltjes. Verdeel de helft van de gerookte zalm over de schaaltjes en schep 1 el crème fraiche per schaaltje erbij.
  4. Plaats de schaaltjes ongeveer 15-20 min in de voorverwarmde oven, totdat het ei gestold is 
  5. Haal de schaaltjes uit de oven en voeg aan elk schaaltje een heel ei toe. Bak nog eens 5 minuten, totdat het eiwit net gestold is, maar het eigeel nog zacht is.
  6. Snijd ondertussen 2 plakjes keto brood en rooster deze kort (optioneel). Haal de schaaltjes na het bakken uit de oven en breng op smaak met zout en peper en garneer met de overgebleven zalm en versie bieslook
  7. Serveer met het brood en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 305
  • Vetten: 22,4
  • Koolhydraten: 0,5
  • Eiwitten: 24,8