Omelet Mediterraanse stijl.

Omelet Mediterraanse stijl

Een omelet bevat alle eigenschappen voor een gezond en volwaardig koolhydraatarm ontbijt. Het is voedzaam, gezond en bevat veel eiwitten en gezonde vetten. We hebben eerder al heerlijke omelet recepten met jullie gedeeld, zoals een omelet met spek en tomaat, boerenomelet en een met champignon en geitenkaas. In dit nieuwe recept geven we een Mediterraanse draai aan de klassieke omelet. Het resultaat is een eenvoudig te bereiden, voedzaam en smaakvol gerecht dat in een handomdraai op tafel staat.

Hoe maak je een Mediterraanse omelet

De basis van deze omelet bestaat uit eieren, room, peper en zout. De toevoeging van room verrijkt de omelet niet alleen met vetten, maar geeft het ook een luchtige textuur. Verder wordt feta toegevoegd, wat zorgt voor heerlijk krokante stukjes in de omelet. Als bijgerecht serveren we een eenvoudige salade. Deze salade is zeer gemakkelijk te bereiden, aangezien er niets gebakken hoeft te worden. Alle ingrediënten worden rauw gesneden en koud geserveerd, wat dit gerecht uitermate geschikt maakt voor onderweg of voor een maaltijd buitenshuis. De salade bevat een combinatie van zongedroogde tomaten, olijven, komkommer, rucola, walnoten, peterselie en feta.

Tips

Met dit recept maak je een omelet voor 2 personen. Ideaal om je lunch voor twee dagen voor te bereiden. Indien gewenst, kun je de hoeveelheden van de ingrediënten halveren, of enkel de ingrediënten voor de omelet aanpassen. De overgebleven salade kan de volgende dag worden gebruikt, bijvoorbeeld als bijgerecht bij een stuk kip. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt en lunchrecepten.

Print
Omelet Mediterraanse stijl.

Omelet Mediterraanse stijl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Mediterraans

Schaal

Ingrediënten

  • 1/2 grote rode puntpaprika of 1 kleine
  • 1/4 komkommer
  • 10 tot 12 olijven
  • 8 walnoten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 100 gr feta
  • verse peterselie
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 5 eieren (M)
  • 1 el kokosroom of slagroom
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika en komkommer in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd ook de olijven doormidden, de walnoten en zongedroogde tomaten in stukjes en brokkel de feta erbij. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met het citroensap en een eetlepel olijfolie toe.
  2. Meng de eieren met 20 g feta, room, peper, zout en 1 el verse peterselie. Doe dit met een elektrische mixer zodat het beslag luchtig wordt.
  3. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en dan de helft van het eiermengsel. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Bak ca. 4 minuten en draai de omelet om. Dit kun je doen door de pan om te draaien boven een bord en de omelet vervolgens weer terug in de pan te doen. Bak nog eens 3 minuten, totdat de omelet gaar is.
  4. Schep de omelet op het bord en herhaal stap 3 met de andere helft van het beslag. Je kunt ook twee pannen tegelijk op het vuur zetten.
  5. Pak 2 borden en leg op elk bord 1 omelet. Schep een deel van het groentemengsel in de omelet en vouw dubbel. Schep de rest van de vulling op de omelet en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 496
  • Vetten: 41,6
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 26,2
Omelet Mediterraanse stijl.

1 reactie

  1. Echt super lekker!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*