Print
Omelet Mediterraanse stijl.

Omelet Mediterraanse stijl

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch
  • Keuken: Mediterraans

Schaal

Ingrediënten

  • 1/2 grote rode puntpaprika of 1 kleine
  • 1/4 komkommer
  • 10 tot 12 olijven
  • 8 walnoten
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 100 gr feta
  • verse peterselie
  • 1 tl citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 5 eieren (M)
  • 1 el kokosroom of slagroom
  • zout en peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika en komkommer in kleine blokjes en doe in een kom. Snijd ook de olijven doormidden, de walnoten en zongedroogde tomaten in stukjes en brokkel de feta erbij. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met het citroensap en een eetlepel olijfolie toe.
  2. Meng de eieren met 20 g feta, room, peper, zout en 1 el verse peterselie. Doe dit met een elektrische mixer zodat het beslag luchtig wordt.
  3. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en dan de helft van het eiermengsel. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Bak ca. 4 minuten en draai de omelet om. Dit kun je doen door de pan om te draaien boven een bord en de omelet vervolgens weer terug in de pan te doen. Bak nog eens 3 minuten, totdat de omelet gaar is.
  4. Schep de omelet op het bord en herhaal stap 3 met de andere helft van het beslag. Je kunt ook twee pannen tegelijk op het vuur zetten.
  5. Pak 2 borden en leg op elk bord 1 omelet. Schep een deel van het groentemengsel in de omelet en vouw dubbel. Schep de rest van de vulling op de omelet en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 496
  • Vetten: 41,6
  • Koolhydraten: 3,1
  • Vezels: 2,5
  • Eiwitten: 26,2

22 reviews