Omelet met brie, artisjokken en veldsla.

Omelet met brie

Met eieren als basis voor je ontbijt zit je altijd goed. Ze zijn rijk aan vetten, eiwitten en met van alles te combineren. In dit recept maken we met eieren een luxe omelet; een gevuld met brie, artisjok en veldsla. Bij de omelet serveren we ook wat bosbessen en pecannoten. Een heerlijke combinatie van hartig en zoet.

Hoe maak je een lekker omelet?

De basis van een omelet bestaat uit ei en melk. Je kunt de melk ook vervangen door room voor extra vetten. Schenk het eimengsel in een pan met een goede anti-aanbaklaag en voldoende olie. Doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en draai de omelet pas om als de bovenkant stevig genoeg voelt en de onderkant gaar is. Je kunt eventueel een groot bord op de pan plaatsen en de pan omdraaien. Zo komt de omelet omgedraaid op het bord en kun je hem voorzichtig terug duwen in de pan. Verdeel de vulling over een kwart van de omelet, zodat je de omelet makkelijk kunt vouwen.

Brie op een omelet, is dat wel lekker?

De vulling van de omelet bestaat uit brie, veldsla en artisjok. Het klinkt misschien gek, maar de combinatie van gesmolten brie, ei en artisjok is erg lekker en vult enorm. Het is misschien wel iets zwaar op de maag voor een vroeg ontbijt, maar ideaal voor een laat ontbijt of lunch.

Artisjok is rijk aan vitamines, mineralen en wordt gezien als superfood voor de lever. Het kan de werking van de lever ondersteunen en het cholesterol omlaag brengen. We gebruiken artisjok uit een pot. Gebruik het liefst artisjokharten in olijfolie in plaats van zonnebloemolie. Het merk Terrasana heeft artisjokken in olijfolie.

We gebruiken voor dit recept geitenbrie, maar een gewone brie kan ook. De omelet is klaar als de brie ligt gesmolten is. Je kunt de omelet nog wat langer bakken als je de brie goed gesmolten wilt hebben. Wil je de brie koud? Leg deze er dan op als de omelet helemaal klaar is en bak nog 30 seconden.

Tips

Ben je gek op zoet? Je kunt nog wat Good Good stroop druppelen over de brie zodat het een zoete smaak krijgt. Het fruit kun je ook weglaten als je alleen hartig wilt eten.

Print
Omelet met brie, artisjokken en veldsla.

Omelet met brie

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren (M of L)
  • 40 ml volle (amandel)melk
  • snufje zout
  • 45 gr artisjokken in olijfolie
  • 40 gr brie of geitenbrie
  • handje veldsla (afgespoeld)
  • 15 gr pecannoten, geroosterd
  • 20 gr verse bosbessen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren in twee aparte kommen en meng het eigeel met de melk.
  2. Klop in een andere kom met een elektrische mixer de eiwitten stijf. Schep het opgeklopte eiwit door het eigeelmengsel. Breng op smaak met zout en evt. peper
  3. Snijd de artisjok in stukken en de brie in plakjes. Zet opzij.
  4. Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg wat olie toe en voeg als die olie heet is het eimengsel in de pan. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  5. Als de bovenkant begint te stollen en de omelet stevig genoeg is draai je hem om. Je kunt hiervoor ook een bord gebruiken. Leg een groot bord op de pan en draai de pan om, zodat de omelet omgedraaid op het bord kom te liggen. Schuif de omelet dan voorzichtig weer terug in de pan.
  6. Voeg de brie, veldsla en artisjok toe op 1/4 van de omelet.
  7. Vouw de omelet dicht en draai om. Bak totdat de brie begint te smelten. Vouw de omelet nog een keer dubbel.
  8. Haal uit de pan en garneer met geroosterde pecannoten en bosbessen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 omelet
  • Calorieën: 419
  • Vetten: 33,7
  • Koolhydraten: 5,1
  • Vezels: 2,4
  • Eiwitten: 22,2
Omelet met brie, artisjokken en veldsla.

2 Reacties

  1. Is er een alternatief voor de artisjokken?

    Reageer
    • Als je deze echt niet lekker vindt, kun je het ook weglaten of evt. vervangen door wat fijngesneden bieslook

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*