Omelet met champignons en geitenkaas

Omelet met champignons en geitenkaas

Een omelet is een ideaal ontbijtje of lunch als je het koolhydraatarm of keto dieet volgt. Het is laag in koolhydraten en bevat de juiste verhouding vet en eiwitten. Daarnaast is het ook makkelijk om te maken en super snel klaar! Wij hebben een heerlijke variatie gemaakt met champignons, geitenkaas en pompoenpitten. De omelet serveer je op een bedje rucola voor een frisse smaak en wat extra groente. Deze eiwitbom zet je binnen 10 minuten op tafel. Makkelijk, snel en gezond!

Omelet maken
Een omelet maak je door de eieren kort los te kloppen, voordat je ze gaat bakken. Je kunt je omelet elke dag weer een beetje anders maken door te variëren met de kruiden en vulling. Wij gebruiken hier witte champignons. Deze paddenstoel is rijk aan koper en B vitamines. De champignons worden gebakken in tamari zodat de omelet een lekkere soja smaak krijgt. Tamari is sojasaus, maar dan glutenvrij. Je kunt ook gebruikelijke sojasaus gebruiken als je dit in huis hebt.

Smaakmakers in dit gerecht
De rucola geeft dit gerecht een beetje pit omdat rucola van zichzelf lichtelijk pittig is. Rucola bevat veel vitamines en mineralen en is vooral rijk aan calcium. Je kunt er ook voor kiezen om al een beetje van de rucola in de omelet te doen zodat deze zacht wordt. Ben je niet zo’n fan van rucola, vervang deze dan door veldsla of spinazie. De geitenkaas geeft naast vetten ook eiwitten. De geitenkaas zit voornamelijk in de omelet als vulling. Door de geitenkaas warm te laten worden, wordt deze zacht. Dit geeft een nootachtige, zoete smaak dat heerlijk samengaat met de tamari in de omelet en de pit van de rucola.

Tip
Je kunt de omelet na het bakken in een afgesloten bakje een dag in de koelkast bewaren. Dit maakt het ook geschikt om als koude lunch mee te nemen naar je werk of studie! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt en lunch recepten.

Print
Omelet met champignons en geitenkaas

Omelet met champignons en geitenkaas

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 portie 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr champignons (wit)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el sojasaus of tamari
  • 3 eieren (M)
  • 2 el (plantaardige) melk
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • 50 gr rucola
  • 1 el pompoenpitten
  • peper en zout naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Verwarm vervolgens 1 el olijfolie in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg  de champignons met 1 el sojasaus toe aan de pan en bak in ca. 2 minuten gaar. 
  2. Klop ondertussen de eieren los in een kommetje en voeg tijdens het kloppen 1 el sojasaus en 2 el melk toe. Giet het eimengsel over de champignons in de pan en zet het vuur lager. Doe deksel op de pan en bak ca. 1 minuut, totdat het ei ook aan de bovenkant is gestold.
  3. Leg vervolgens 2/3 van de geitenkaas op de omelet en vouw met een spatel de omelet naar binnen. Bak nog eens 30 sec. en zet dan het vuur uit. Laat de omelet nog even in de pan nagaren, totdat de kaas volledig is gesmolten.
  4. Leg de rucola op een bord en leg hier de omelet op. Garneer met pompoenpitten en de overgebleven geitenkaas. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 omelet
  • Calorieën: 441
  • Vetten: 34
  • Koolhydraten: 2,8
  • Eiwitten: 30
Omelet met champignons en geitenkaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*