Omelet met spek, tomaat en bieslook.

Omelet met spek en tomaat

Met dit recept zet je binnen een kwartier een lekker omelet met spek en tomaat op tafel. Een omelet is ideaal om te eten als ontbijt of lunch. Het is voedzaam, gezond en super makkelijk om te maken. Ook zonder brood is een omelet met spek en tomaat lekker en vullend. Door je dag te beginnen met een stevig ontbijt ben je langer verzadigd en ben minder geneigd om tussen het ontbijt en de lunch te snoepen. Dit recept is geschikt voor mensen die een streng koolhydraatarm of keto dieet volgen, een omelet met spek en tomaat bevat namelijk slechts 3,5 gr koolhydraten!

Tips:
We hebben dit recept lekker simpel gehouden door alleen gebakken spek, tomaat, kaas en bieslook toe te voegen. Je kunt eventueel naar wens extra groente, zoals gebakken champignons, prei of kant-en-klare wokgroente toevoegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
Omelet met spek, tomaat en bieslook.

Omelet met spek en tomaat

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 omelet 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 1 el boter of olijfolie
  • 20 gr geraspte kaas
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 30 gr cherrytomaten
  • 1/2 el bieslook
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de cherrytomaten in kleine stukjes en de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur en bak hierin de ontbijtspek knapperig. Haal het ontbijtspek na het bakken uit de pan en plaats op een vel keukenpapier.
  2. Zet de pan terug op het vuur en voeg een el olijfolie toe. Schenk als de olie heet is de losgeklopte eieren in de pan. Beweeg de pan heen een weer, zodat de hele bodem bedekt is met ei. Bak de omelet 2 minuten boven een laag vuur.
  3. Bestrooi de omelet met geraspte kaas en bak nog eens 2 minuten met de deksel op de pan. Haal de deksel dan van de pan en verdeel de gebakken spek, gesneden tomaatjes en bieslook over het omelet. Vouw met een spatel de omelet dubbel en serveer op een warm bord. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 omelet
  • Calorieën: 410
  • Vetten: 33,4
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 23,7

 

Omelet met spek, tomaat en bieslook.

12 Reacties

  1. Heb het daarnet gemaakt met i.p.v. melk een bakje zure room van 200 gram voor 2 pers.
    Mijn man vond het heerlijk.
    Zeker voor herhaling vatbaar!
    Dank u wel.

    Reageer
  2. Heerlijk!
    En zo fijn dat de voedingswaarden erbij staan, scheelt me een hoop gereken 🙂

    Reageer
  3. Lekker recept, volgende keer wat meer tomaat, die proefde ik nu niet. Ook het zout laat ik weg, de spek geeft vodoende zout af. Ik heb al een variatie hierop in mijn hoofd. Dat ga ik volgende keer proberen en post ik dan bij de reacties.

    Reageer
  4. Gek op bacon&eggs, brood totaal niet gemist zo!

    Reageer
  5. Heerlijk recept, jammer dat het op is
    Echt een aanrader👍

    Reageer
    • Echt top en zo heerlijk ik gebruik soms kookroom word die lekker luchtig van of het goed is weet ik niet 😅

      Reageer
  6. Erg lekker!

    Reageer
  7. Erg lekker! Maar welke melk gebruik je?

    Reageer
  8. Moet je je tussen stap 1 en stap 2 het vet van het spek verwijderen, of in de pan laten?

    Reageer
    • Hi Oscar,

      Ik heb het vet zelf laten uitlekken, maar je kunt het ook in de pan laten. Het is dan niet nodig om nog een el olijfolie toe te voegen.

      Gr,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*