Omelet met spek, tomaat en bieslook.

Omelet met spek en tomaat

Met dit recept zet je binnen een kwartier een lekker omelet met spek en tomaat op tafel. Een omelet is ideaal om te eten als ontbijt of lunch. Het is voedzaam, gezond en super makkelijk om te maken. Ook zonder brood is een omelet met spek en tomaat lekker en vullend. Door je dag te beginnen met een stevig ontbijt ben je langer verzadigd en ben minder geneigd om tussen het ontbijt en de lunch te snoepen. Dit recept is geschikt voor mensen die een streng koolhydraatarm of keto dieet volgen, een omelet met spek en tomaat bevat namelijk slechts 3,5 gr koolhydraten!

Tips:
We hebben dit recept lekker simpel gehouden door alleen gebakken spek, tomaat, kaas en bieslook toe te voegen. Je kunt eventueel naar wens extra groente, zoals gebakken champignons, prei of kant-en-klare wokgroente toevoegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
Omelet met spek, tomaat en bieslook.

Omelet met spek en tomaat

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 omelet 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • 1 el boter of olijfolie
  • 20 gr geraspte kaas
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 30 gr cherrytomaten
  • 1/2 el bieslook
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de cherrytomaten in kleine stukjes en de bieslook fijn. Klop de eieren met de melk los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Verwarm vervolgens een koekenpan boven een middelhoog vuur en bak hierin de ontbijtspek knapperig. Haal het ontbijtspek na het bakken uit de pan en plaats op een vel keukenpapier.
  2. Zet de pan terug op het vuur en voeg een el olijfolie toe. Schenk als de olie heet is de losgeklopte eieren in de pan. Beweeg de pan heen een weer, zodat de hele bodem bedekt is met ei. Bak de omelet 2 minuten boven een laag vuur.
  3. Bestrooi de omelet met geraspte kaas en bak nog eens 2 minuten met de deksel op de pan. Haal de deksel dan van de pan en verdeel de gebakken spek, gesneden tomaatjes en bieslook over het omelet. Vouw met een spatel de omelet dubbel en serveer op een warm bord. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 omelet
  • Calorieën: 410
  • Vetten: 33,4
  • Koolhydraten: 3,5
  • Eiwitten: 23,7

 

4 Reacties

  1. Moet je je tussen stap 1 en stap 2 het vet van het spek verwijderen, of in de pan laten?

    • Quint Kames

      Hi Oscar,

      Ik heb het vet zelf laten uitlekken, maar je kunt het ook in de pan laten. Het is dan niet nodig om nog een el olijfolie toe te voegen.

      Gr,

      Quint

  2. Erg lekker! Maar welke melk gebruik je?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*