Print
Omelet met tomaat en ham uit de oven.

Omelet met tomaat en ham uit de oven

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55 minutes
  • Porties: 5 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 8 middelgrote eieren
  • 235 ml melk
  • 85 gr gekookte blokjes ham
  • 55 gr cheddar kaas
  • 55 gr mozzarella kaas
  • 2 tl gefrituurde uitjes of uienpoeder
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal (20×20 cm) in met boter of olijfolie en zet deze apart. Klop in een grote kom de eieren en melk samen.
  2. Voeg vervolgens de zout, peper, tomaat, ham, cheddar kaas, mozzarella kaas en gedroogde uitjes toe aan de kom. Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal.
  3. Bak de eieren gedurende 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/5
  • Calorieën: 265
  • Vetten: 16,8
  • Koolhydraten: 5,7
  • Eiwitten: 19,9