Een eiwrap is wat ons betreft dé ideale koolhydraatarme lunch: snel, makkelijk en vullend. In minder dan 15 minuten heb je een lekkere maaltijd op tafel die perfect past binnen een keto of koolhydraatarm eetpatroon. De zachte omelet vormt de basis en is stevig genoeg om goed te vullen en op te rollen. Zo geniet je van een wrap, maar dan zonder de koolhydraten!
Een omelet wrap met vulling naar keuze!
We hebben eerder al eens een omeletwrap gemaakt met gerookte zalm en en een variant met tonijn, heerlijk maar wel wat uitgesproken van smaak. Soms wil je gewoon iets milders, maar wel net zo lekker. Daarom hebben we deze nieuwe variant bedacht. Deze keer vullen we de omelet met een romige pesto-mayosaus, malse plakjes rosbief, frisse rucola of veldsla, romige avocado en knapperige geroosterde pijnboompitten. Voor wat extra kleur en bite kun je er nog geraspte wortel bij doen. Het resultaat is een frisse, hartige en romige lunch waar je altijd zin in hebt.
Tips
Tip: eet de wrap direct voor de beste smaak en structuur. Wil je hem meenemen? Rol hem dan stevig op in bakpapier, zodat hij mooi in vorm blijft. We hebben de voedingswaarde berekend voor één hele wrap, maar hij is behoorlijk vullend. Afhankelijk van je caloriedoel van de dag kun je er ook voor kiezen om een halve portie te nemen. Je kunt eindeloos variëren met de vulling. Vervang in dit recept bijvoorbeeld de rosbief door kipfilet of carpaccio. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunchrecepten.

Omelet wrap met rosbief
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 5
- Totale tijd: 15
- Porties: 1 portie 1x
- Categorie: Lunch
Ingrediënten
- 3 eieren (M)
- zout en peper naar smaak
- halve avocado
- 15 gr pijnboompitten
- 1 tl groene of rode pesto
- 1 el mayonaise
- handje rucola of veldsla
- 60 gr rosbief
- 15 gr Parmezaanse kaasvlokken
- handje geraspte wortel (optioneel)
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag boven laag vuur. Voeg een klein beetje olijfolie toe. Schenk het eimengsel in de pan en bak de omelet 2–3 minuten aan één kant. Draai voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 2 minuten.
- Snijd ondertussen de avocado in reepjes en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze licht goudbruin zijn. Meng de pesto met de mayonaise en verdeel dit gelijkmatig over de afgekoelde omelet.
- Beleg met rucola of veldsla, rosbief, eventueel geraspte wortel, Parmezaanse kaasvlokken en de pijnboompitten.
- Rol de omelet strak op, snijd doormidden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 gevulde omelet wrap
- Calorieën: 585
- Vetten: 46,9
- Koolhydraten: 1,8
- Vezels: 2,9
- Eiwitten: 37,7
