Print
Heerlijke ontbijtmuffins met bacon en ei.

Ontbijtmuffins met ei en bacon

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 4 muffins 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 4 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 4 tl gesmolten boter
  • 1 plakje kaas
  • 2 plakjes kaas
  • 4 papieren aluminium muffin vormpje
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de plakjes bacon in een koekenpan en bak op een middelhoog vuur. Bak totdat het plakje overal even bruin is. Haal de bacon vervolgens uit de pan en wikkel de bacon plakjes in de muffin vormpjes.
  2. Doe in elk vormpje een tl gesmolten boter op de bodem van het muffin vormpje. Klop de eieren los in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe nu de eieren in de muffin vormpjes.
  3. Plaats de vormpjes op een rooster en plaats in de oven. Bak de bacon en ei muffins 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als de muffins bijna klaar zijn leg je het 1/2 plakje kaas op de bovenkant elke muffin en bak je ze nog een aantal minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 174
  • Vetten: 14,3
  • Koolhydraten: 0,3
  • Eiwitten: 10,7

22 reviews